ETC-Essen begonnen met G-tennis!

ETC-Essen gestart met G-tennislessen!

Het idee om G-tennisles te geven, leefde allang bij ECT-Essen en was corona er niet geweest, dan waren ze er vorig jaar al mee gestart.

Geweldige aanvulling op het bestaande aanbod

Er is een behoorlijk G-sportaanbod in Essen: G-voetbal bij Olympic Essen, paardrijden bij Stal Moleneind vzw – Paardenpension en zorgboerderij, volleybal bij Dosko Valley Essen en turnen bij Gympuls Essen. Het geweldige initiatief van ECT-Essen is hier een heel waardevolle en belangrijke aanvulling op!

Plan van aanpak

“Het idee voor G-tennisles leefde allang bij ons”, vertelt Gerd Milbou. “Beroepshalve, ik ben opvoeder, ben ik er ook mee bezig en tennis is bovendien een passie van me. Marie-Louise Heijnen, onze voorzitter Guy Hereygers en ik hebben de handen ineen geslagen en overlegd hoe we dit aan konden pakken. Mensen met een beperking hebben net zo goed recht op degelijke tennisles, dus hebben we er ook speciaal een tennisleraar voor aangetrokken.

ETC-Essen begonnen met G-tennis!2

Eerste les meteen een succes

“Vorig jaar wilden we er dus al mee beginnen, maar corona gooide roet in het eten. Om toch wat te doen hebben we in juli een G-sportmiddag georganiseerd, waar acht mensen aan hebben deelgenomen. Zij hebben zich opgegeven voor G-tennis en nog meer mensen aangesproken, zo konden we met dertien mensen beginnen. Gisteravond was de eerste les en ze vonden het geweldig!

ETC-Essen begonnen met G-tennis!3

Aanmelden kan nog steeds

“Elke maandag van 18:00-19:00 kunnen ze een les volgen, dat kan deze maand nog en in juni. Op 3 juli organiseren we een afsluitmiddag. Natuurlijk is dit niet eenmalig, want volgend jaar starten we weer in april, afhankelijk van de situatie op dat moment. Mensen met een beperking kunnen zich voor de huidige periode nog steeds aansluiten en aanmelden via info@etc-essen.com”

Foto’s: Brigitte Van Aert

NN

Facebook65
Twitter
Follow Me
Tweet


Alarm Van Loon en Benga Security zijn nu één!