Laatste nieuws:
Radiomaker - De bijzondere hobby van Ayrton Lambrechts - Radio Palermo

De bijzondere hobby van Ayrton Lambrechts!

 
Mijn passie, mijn droomjob!

Al jaren is Ayrton Lambrechts (21) op vrijwillige basis werkzaam bij Radio Palermo. Een bezigheid die zijn grote hobby en passie werd: radio maken!

Journalist worden

“Het was altijd mijn droom om journalist te worden”, vertelt Ayrton. “Ik was geïnteresseerd in wat er in de actualiteit speelde. Ik keek veel naar sportwedstrijden en ging er ook naar toe, maar dan voor de aanwezige journalisten. Die waren altijd verbaasd dat ik hun handtekening wilde en een foto van ze maakte. Thuis keken we altijd sport, dus die voorliefde is me met de paplepel ingegoten.”

Boksen en taekwondo

“Zelf fitness ik af en toe, maar vroeger heb ik veel gebokst, vanaf mijn vierde tot mijn twaalfde jaar. Met het boksen had ik verder kunnen gaan, maar de club was gestopt, dus ik ook. Daarna keek ik uit naar een andere hobby/sport en heb toen vier jaar taekwondo gedaan, maar ook die club hield er mee op. Toen zat ik op het middelbaar en nu op de Thomas More hogeschool in Mechelen en daarom heb ik ook weinig tijd voor de vechtsport.”

Radiomaker - De bijzondere hobby van Ayrton Lambrechts
Foto ©Elias Ysebaert
Radio Palermo

“Ik zit nu in het laatste jaar en normaal zou ik in juni afgestudeerd zijn, maar door de corona-crisis wordt dat iets later. Voor je eindwerk kon je kiezen uit vijf radio uitzendingen of een documentaire. Ik koos voor de uitzendingen. Sinds zo’n vier jaar ben ik namelijk al bezig met Radio Palermo. Ik ben er een jaar tussenuit geweest in verband met mijn studie en ben vorig jaar weer begonnen. Bij Radio Palermo kwam ik terecht omdat mijn vader daar al jaren een programma heeft. Een informatief programma dat zich focust op de jarigen van die dag en de muziek die in die periode op nummer 1 stond.”

Radiomaker - De bijzondere hobby van Ayrton Lambrechts
Een blik achter de microfoon
Music Maestro
“Al jaren had ik een fascinatie voor de radio en ik zag mijn kans om ervaring op te doen voor mijn studie. Sommigen kunnen ‘microfoonvrees’ hebben, omdat je mensen toespreekt zonder ze te zien. Door Radio Palermo had ik een voorsprong. Ik ben daar begonnen om het, qua muziek, een moderne ‘touch’ te geven, want Palermo richt zich vooral op de muziek van de jaren ’60-’90. Zelfs draai ik meestal een mix van muziek uit de jaren ’70, ’80 en ’90 om het concept aan te houden. Daarnaast draai ik muziek van 2010 tot nu en dan voornamelijk nummers die in de hitlijst staan of hebben gestaan. Mijn programma is op zondagmiddag van 17:00-18:00 en heet ‘Music Maestro’. De playlist stel ik zelf samen aan de hand van mijn voorkeur van nummers die ik door de week hoor. Radio Palermo heeft best een groot bereik. We weten dat we een groot bereik hebben, omdat we in een grafiek kunnen zien hoeveel unieke luisteraars we hebben. Zelf heb ik geen contact met de luisteraars omdat het geen interactief programma is.”

“Elke dag is anders. Je werkt mee aan een programma, je levert iets af en dan kan je zeggen: hier heb ik aan meegewerkt, dit is een stukje van mij!”

Radio Nostalgie

“Mijn eindwerk doe ik met een medestudent. Degene met wie ik dit doe heeft ook drie jaar audio ervaring. Binnenkort begin ik met een stage van acht weken bij Radio Nostalgie. Deze zal vanwege de corona-crisis via aangepaste normen gaan. Voor het eindwerk moesten we vijf radio uitzendingen maken, maar vanwege de corona-crisis worden dat er maar vier. In overleg wordt er een uitzending aan de jury voorgelegd en aan de hand daarvan worden vragen gesteld over het hoe en waarom. Bijvoorbeeld waarom we voor een bepaalde vraagstelling hebben gekozen en waarom in die volgorde.”

Radiomaker - De bijzondere hobby van Ayrton Lambrechts
Mijn droom (foto ©Ilona Menjoie)
Droomjob

“Na mijn studie zal ik nog bij Palermo blijven, zolang het combineerbaar is met mijn job en of ik er genoeg tijd voor zal hebben. Qua werk na mijn studie richt ik me vooral op de redactie van een radiozender. Het mooiste zou zijn als ik op mijn stagebedrijf zou kunnen blijven. Die stijl sluit perfect aan bij Radio Palermo waar ik al zoveel ervaring heb opgedaan. Het zou mijn droomjob zijn, waar ik mijn passie uit kan voeren. Het draait bij mij niet om het geld, maar omdat ik het zo graag doe. En zolang je iets graag doet, moet je het blijven doen. Het is een unieke kans om van je passie je droomjob te maken!”

NN

Website Radio Palermo
Live stream Radio Palermo

Hebt u ook zo’n bijzondere hobby waar u graag eens over wilt vertellen? Neem dan contact met ons op via de contactpagina en we nemen u graag een interview af. Het is niet noodzakelijk dat u in Essen of omgeving woont.

Facebook256
Twitter
Follow Me
Tweet