Laatste nieuws:
Paaltjes Hemelrijk versus Handelsstraat

Paaltjes Hemelrijk versus Handelsstraat

Ingezonden brief

Beste mensen,

Zoals jullie weten loopt er al enige tijd protest tegen de knip in de Hemelrijk. De knip is er gekomen op eenzijdig besluit van het gemeentebestuur zonder vraag, laat staan inbreng, van de bevolking en dit in volle vakantieperiode. Zelfs het extra verkeer met de werken in de Kammenstraat (ook weer door de Handelsstraat) is voor de gemeente nog geen reden om idiote deze opstelling te stoppen. Ondertussen hebben al, meer dan 250 mensen uit de omgeving de petitie tegen de paaltjes getekend, maar helaas wil de gemeente niet ingaan op de vraag van de bevolking. Alle inspanningen om toch al minstens in dialoog te kunnen gaan met de gemeente worden afgewezen. Ondertussen wil de gemeente ook de tellingen niet vrijgeven, waarschijnlijk geven ze niet de gewenste resultaten. Enkel op de gemeenteraad van september zijn er wat getallen genoemd door Brigitte Quick. Volgens haar zijn er tijdens 1 week van tellingen (voor de knip) die ze vernoemd heeft maar liefst 550 vrachtwagens en 1250 oplegger combinaties door de Hemelrijk gereden. Even omgerekend naar een 5-dagen week en een 8-uren dag wil dan zeggen ongeveer 14 vrachtwagens en maar liefst 31 opleggers per uur door deze straat. Tenzij je van een compleet andere wereld komt weet je dat onmogelijk is. Onvoorstelbaar dat zo een onzin kan en mag verteld worden op een gemeenteraad en misschien nog onbegrijpelijker is, dat niemand van de gemeenteraad (ook trouwens de oppositie niet) gereageerd heeft op deze onzin. Dezelfde telling in de Handelsstraat na het plaatsen van de knip geeft dan plots geen vrachtwagens en opleggers meer, kom op zeg, wie gelooft deze mensen nog. Aan diegenen die het wel fijn vinden om na de knip in Hemelrijk te fietsen en te wandelen stel ik voor om ook eens door de Handelsstraat te wandelen of te fietsen. Naast het al uitgebreide doorgaand verkeer komt nu ook nog het vroegere doorgaand verkeer van de Hemelrijk door deze al veel te smalle straat. Of nog beter, doe het niet, want ik wil jullie geen ongeluk bezorgen. Overigens is dit een straat met zelfs geen volledig voetpad, begrijpen wie kan. Uiteraard is het leuk fietsen in een straat zonder of met minder auto’s, maar als daar de buren voor van hun sokken moeten gereden worden denk ik dat er toch beter eens aan andere oplossingen gedacht wordt. Moet er dan niets gebeuren tegen het sluikverkeer? Natuurlijk wel, er zijn plenty mogelijkheden om fietsers en auto’s met elkaar te verzoenen. De studies hieromtrent bevestigen trouwens dat een combinatie van auto’s en fietsers de beste oplossing is in een 30km/h straat.
https://fietsberaad.be/wp-content/uploads/FB_Rapport_Fixthemix_DEF.pdf?fbclid=IwAR2QTHF-IZ69go2l4nuapO1ziLOMxB317c6pjVvtfTVGV4JoJGeAUD2cOJY

Misschien ook eens overleggen met onze Noorderburen, ook zij hebben verkeersplannen, zouden we ze niet beter op elkaar afstemmen? Onze gemeente heeft er echter voor gekozen om, net zoals 200 jaar geleden, een feodaal beleid te voeren en geen rekening te houden met de burgers. Is dit het beleid wat we willen in onze gemeente? Ik alvast niet. Zie ook het artikel over de knip in HLN:
https://www.hln.be/essen/afsluiten-hemelrijk-met-paaltjes-blijft-voor-controverse-zorgen-maar-gemeente-wijkt-niet-eerst-proefopstelling-dan-evalueren~a0e65b77/?fbclid=IwAR100ij3c93ckY7P3q3KfanovVX-C9OoUKsID4494IPRI8ypRNWYD3fVa-8

Ondertussen zijn ook de mensen van de Grensstraat genegeerd in verband met het rooien van de bomen. Een tweede staaltje van dit beschamelijk feodaal bestuur. Wel goed dat het Hemelwater niet meer naar de riool zal lopen, helaas is (ook weer in de Handelsstraat) net de omgekeerde bewerking uitgevoerd. Ik begrijp het niet maar ja, ik ben dan ook maar een “gewone” burger.

Danny