Laatste nieuws:
Wegwijspiet is de weg kwijt

Wegwijspiet is de weg kwijt

Het is alweer twee jaar geleden dat Sinterklaas naar de Heikant kwam. We weten dat hij 11 november weer op de boot stapt, dus alle reden om hem, zoals altijd, even te bellen om te vragen hoe het gaat en, zeer zeker nu, of hij en zijn Pieten gezond zijn.

Zorgen om Wegwijspiet

Tuut, tuut, tuut…
“Ja hallo, met Sinterklaas.”
“Hallo Sinterklaas, u weet vast niet met wie u spreekt.”
“Jawel, jij belt altijd trouw op. Hoe is het? Alles goed en gezond?”
“Gelukkig wel en u? En de Pieten? En uw lieve paard ‘Slecht weer vandaag?’ Allemaal goed?”
“Jazeker, maar toch…” en je hoorde dat de Goedheiligman door zijn baard streek en onder zijn mijter krabde. “Ik maak me zorgen over Wegwijspiet.”
“O ja?”
“Ja. Weet je, hij wijst ons altijd de weg, weet precies welke schoorstenen we moeten hebben, omdat in het huis van die schoorsteen kinderen wonen. Maar Wegwijspiet is de weg een beetje kwijt volgens mij.”
“Waarom denkt u dat?”
Weer zo aarzelend zei Sinterklaas: “Kijk, hij weet hoe hij in België moet komen, Essen zal ook nog wel lukken, maar de Heikant… Ik weet het niet. Landkaarten en stadplattegronden houdt hij ondersteboven. Hij is zo modern, dat hij zelfs een GPS’s dinges heeft en ook op zijn telefoon zitten van die piepkleine plattegrondjes. Geen idee hoe het werkt, mijn telefoon heeft nog gewoon een draaischijf. Die kan ik tenminste met mijn handschoenen aan gebruiken, dat kan niet bij zo’n plat, piepklein televisietje die je in je zak steekt. Op deze kan ik ook niet gaan zitten en zal niet in de wc vallen. Maar een papieren landkaart, zo’n gewone, degelijke, het is een ramp.”

Op de achtergrond was ineens gefrommel en gescheur te horen. “Wel potv….. NEE Piet, nee, nee, nee! Het helpt niet als je die kaarten kleiner maakt! Echt, snap je dan niks?” Toen een klap en hoorde ik alleen nog maar: tuuttuuttuuttuut. De telefoon met draaischijf was kennelijk op de grond gevallen. Maar laten we hopen dat het goed komt en dat we de Sint met zijn Pietenbende toch volgens het programma mogen ontvangen. Wat dat programma is? Dat leggen we je hieronder uit.

Programma

Zondag 14 november om 12:45 vertrekt Harmonie Essentia naar de Kiekenhoeve om Sinterklaas op te halen.
13:15: aankomst parking Kiekenhoeve
14:00: Sinterklaasshow in zaal Heikant
Zorg dat je verkleed bent in het thema Sint en Piet en je maakt kans op een leuke prijs.

Maar let op: ben je ouder dan 12 jaar en 2 maanden, dan heb je een Covid Safe Ticket nodig om de zaal binnen te mogen.

NN