Laatste nieuws:
opendeurdag-t-gruun-stalleke-in-kerstsfeer

Opendeurdag ‘t Gruun Stalleke in kerstsfeer

Het is alweer de 16de Kerst Opendeurdag die Viv Schrooyen in ‘t Gruun Stalleke organiseert. Binnen staan fraaie kerstukken en -kransen op de tafels uitgestald. Voorbeelden voor mensen die iets willen komen maken. Het enige dat ze zelf hoeven mee te brengen is een snoeischaartje én een goed humeur.

03-viv-schrooyen-opendeurdag-bloemschikken-dsc_3668

12-viv-schrooyen-opendeurdag-bloemschikken-dsc_3677“Er zijn moeilijkheidsgraden voor mensen die hier 1x per jaar iets komen maken,” legt Viv uit, “maar ook voor mensen die hier iedere maand komen. Ik heb hier nu, speciaal voor de Kerst, een uniek materiaal kunnen bemachtigen dat nog nergens te vinden is: sterfolie, dit geeft een werkelijk heel verrassend effect. Ik kan dit maar bij één bedrijf in Nederland kopen en vind het leuk mijn leerlingen die primeur te geven.”

Voor de kaarsen in de kerststukjes gebruikt Viv kaarsen van Mother’s Love en de Bond Zonder Naam. Denise Claessens van Mother’s Love giet de kaarsen zelf. “De totale opbrengst van de verkoop van deze kaarsen gaan naar het gezinsvervangend weeshuis Mother’s Love in Oeganda”, vertelt Denise, “dit is een privé instelling waar tien weeskinderen wonen. Het geld is voor de algehele opvoeding en huisvesting. Schoolgeld is in Oeganda erg hoog, dus dat wordt er ook van betaald. Het geld brengen mijn dochter, Anke Faes, en ik er persoonlijk naar toe.”
Ook Denise Peeters van de Bond Zonder Naam is aanwezig om producten te verkopen. “Met de opbrengst van de verkoop steunen wij projecten voor minder bedeelden.”

Denise Claessens van Mother's Love
Denise Claessens van Mother’s Love

Niet alleen kunt u bij Viv iets moois voor de Kerst maken, maar u steunt meteen twee belangrijke, goede doelen! U kunt zaterdag, zondag en maandag komen kijken van 12:00 – 16:00.

LW
09-viv-schrooyen-opendeurdag-bloemschikken-dsc_3674

Facebook21
Twitter
Follow Me
Tweet