Laatste nieuws:
Open middagen bij Stichting Dier en Project, Kattenwoud
Open middagen bij Stichting Dier en Project, Kattenwoud

Open middagen bij Stichting Dier en Project, Kattenwoud

Moeilijk plaatsbare dieren, of dieren die zonder medische redenen gedood zouden worden, omdat de eigenaars er vanaf willen. Stichting Dier en Project vangt ze op, geeft ze rust, een perfecte verzorging en alle liefde die ze bij hun baasje niet kregen. Een team van vrijwilligers staat dagelijks klaar om ze te verzorgen en proberen kansen te creëren voor plaatsing bij mensen waar ze goed bij passen. Omdat deze dieren veel hebben meegemaakt is rust een absolute must tijdens hun resocialisatieperiode. Daarom is de opvang doorgaans niet vrij toegankelijk, maar komend weekend wel! Op 3 en 4 september kunt u komen kijken in deze dierenhemel op aarde.

07 Els Adams - Stichting dier en project - Copyright Noordernieuws - DSC_1825

Natuurlijk kunt u met de vrijwilligers een praatje maken, ze zullen u graag alles vertellen over de bewoners. U kunt er wat drinken en lekkere, diervriendelijke hapjes proeven.
Diverse marktkraampjes worden bemensd door de crea Bea’s die unieke hebbedingetjes wisten te vervaardigen. Variërend van waxinelichthouder tot hondenhemelbed. De opbrengst van de verkopen komen allemaal ten gunste van de bewoners. Een team dierenvrienden vanuit ’s Hertogenbosch komt de creatieve gelederen versterken. Kinderen kunnen worden geschminkt en iedere ingeleverde tekening, schilderij of ander knutselwerkje levert een leuke attentie op. De mooiste exemplaren worden in de nabije toekomst ten bate van de dieren geveild of mogen de huiskamers van de bewoners sieren.

09 Els Adams - Stichting dier en project - Copyright Noordernieuws - DSC_1827

De aanwezigheid van Jolo Sound Service uit Essen Wildert benadrukt muzikaal de (vr)olijkheid die de stichting uitdraagt, op beide dagen zijn er optredens van Louisia en op zaterdagmiddag rond de klok van 16:00 verzorgt zanger Tony Martin een optreden. Ook is er op beide dagen een ervaringsdeskundige op het gebied van hondengedrag aanwezig die met goede raad vooral de diervriendelijke baasjes tot steun wil zijn betreffende eventuele ontstane probleempjes in de mens- hondrelatie. Ongewenst gedrag ombuigen tot acceptabel gedrag vergt inlevingsvermogen, begrip en respect van de mens in kwestie, een leerzaam gegeven! Om de veiligheid van de daar aanwezige dieren te kunnen waarborgen is het echter niet toegestaan om uw huisdier mee te brengen.

Stichting Dier en Project

De non profit organisatie stichting Dier en Project is volstrekt uniek, beoogt geen enkel commercieel aspect, kent geen strijkstokken en ontvangt geen enkele vorm van overheidssteun of subsidie. Ze werken uitsluitend met vrijwilligers die zich ontfermen over de elders kansloze en uitgeprocedeerde dieren. U steunt de dieren indien u uw (oude) kleding en schoenen doneert, bij voorkeur verpakt in gesloten plastic zakken. Maar let op: GEEN dekbedden, kussens of tapijten!
U bent van harte welkom op de toegankelijke middagen 3 en 4 september vanaf 13:00 tot 18:00!

Stichting Dier en Project
Dennestraat 9
Nispen.
www.dierenproject.nl
Er is voldoende parkeergelegenheid bij boomkwekerij Peter Bartelen aan de Dennestraat 15 waarvan de bezoekers gebruik mogen maken.

LW