Laatste nieuws:
Koop geen honden via de broodfokkers!

Koop geen honden via broodfokkers!

We leven tegenwoordig in een wegwerpmaatschappij en dieren schijnen daar ook toe te behoren. Dieren worden massaal gedumpt, voor de vakantie aan een boom gebonden en achtergelaten. Of stomweg uit de auto gegooid en facebookhonden die via facebook van het ene baasje naar het andere gaan. En verder is er kennelijk altijd wel een reden waarom een dier dood moet.

Els Adams, oprichtster van Stichting Dier en Project in Nispen heeft al die redenen al gehoord, tot in het bizarre toe. Samen met haar partner Jan Visser vangt ze moeilijke en onplaatsbare dieren op en verzorgt ze. Ook geeft ze alle nodige medische zorg en als ze niet geplaatst kunnen worden, om wat voor reden dan ook, mogen ze daar blijven tot ze overlijden. Els maakt op het gebied van dieren de meest bizarre dingen mee en zal ze vanaf nu regelmatig met ons delen.

Zo, ik ben boos, verdrietig en teleurgesteld tegelijkertijd. Alhoewel de boosheid duidelijk overheerst! Als mensen wel eens beweren dat het dweilen met de kraan open is, vertel ik ze dat een heel klein groepje echt heel hard kan dweilen als dat nodig is. Maar als de harde kern honden gaat halen via een verkoopsite, die gelijk staat aan Marktplaats… Wat leert de verkoper daar dan van? Dat dieren die via dergelijke kanalen te koop worden aangeboden met hun kont in de roomboter belanden. De afschafster zal niet nalaten om tegen iedereen te vertellen hoe goed ze het gedaan heeft en ‘goed’ voorbeeld doet goed volgen. Alleen belanden die honden dan wellicht wel in de donkere fokschuren of hondengevechten.

Een kennis heeft een hondje overgenomen van een familielid, ze hoefde hem niet meer. Wat leert het familielid daarvan? Dat men ongestraft honden vanuit de broodfok aan- en af kan schaffen, want daar komt het toch wel goed mee. Dat is zowel letterlijk als figuurlijk lekker goedkoop! Als er nog enig schuldgevoel rest, zal dat de eerste verjaardag waarop beiden aanwezig zijn ook nog wel ontkracht worden, want het hondje doet het zo leuk! Een medestrijdster tegen dierenleed is het altijd roerend met mij eens, wij zijn er voor het belang van de dieren. Behalve wanneer het háár vriendin is die iets door wil duwen, wat absoluut niet in het belang van de dieren is… Als nu iedereen die beter zou moeten weten ook nog mee gaat werken aan het belonen van vals sentiment waar de dieren de dupe van zijn, dan wordt het inderdaad dweilen met de kraan open, vechten tegen de bierkaai en wie weet wat voor drogredenen er al niet meer te vinden zijn om het bijltje erbij neer te gooien. Sorry lieve kleine hondjes die hier rondlopen en al zolang op een geweldig thuis wachten, kerngezond van lijf en leden, jullie zijn niet in trek, maar misschien wel het bewijs dat we gespeend zijn van enig vals sentiment!

EA

Foto: Pixabay

Facebook319
Twitter
Follow Me
Tweet