Laatste nieuws:
Stichting Dier en Project - Nispen (c) Noordernieuws.be - DSC_5700

Kom naar Opendeurdag Stichting Dier en Project en steun de dieren!

De jaarlijkse Opendeurdag staat zoals altijd in het teken van de afgedankte dieren, die bij Stichting Dier en Project een warm thuis hebben gevonden. Soms voor de rest van hun leven.

Om niet-medische redenen afgemaakt worden

Op het grote terrein van Stichting Dier en Project staan prachtige onderkomens, waar dieren gerieflijk kunnen wonen en de liefde mogen ontvangen, die ze misschien nog nooit hebben gehad. Het gaat vaak om dieren die om niet-medische redenen afgemaakt moesten worden. Omdat de eigenaar bijvoorbeeld een jonger exemplaar wilde hebben. Zoals een golden retriever die al oud was, maar verder gewoon gezond. De eigenaren wilden hem in laten slapen, om er vanaf te zijn. De dierenarts, die uit het goede hout was gesneden, weigerde dat. Buitengekomen hebben de eigenaren de hond aan de trekhaak van een willekeurige auto vastgebonden. De onwetende eigenaar van die auto stapte in, totaal onbewust dat de hond aan zijn trekhaak was vastgebonden, en reed weg. Hij werd al snel klemgereden en kreeg zelf klappen van woedende mensen, terwijl hij van niets wist. Via het asiel kwam de zwaar gehavende hond ook bij Els Adams terecht en heeft daar nog heel gelukkige jaren mogen beleven tot hij overleed.

Vreselijke mishandelingen

Dieren die met accuzuur zijn overgoten, die ze hebben geprobeerd op te hangen, het ene verhaal is nog afzichtelijker dan het andere. De Stichting staat in contact met dierenartsen en asiels in België, Duitsland en Nederland en hebben al heel wat dieren van een onnodige dood gered. Voor het complete onderhoud van de dieren zijn ze afhankelijk van donaties, textielinzameling en de veilingen die door Jolanda van Gremberghe worden georganiseerd. Tijdens de Opendeurdag kan je een rondleiding krijgen langs alle dieren en hun trieste geschiedenissen horen. Er wonen ook genoeg dieren die gewoon weer geplaatst kunnen worden en die het beste vriendje van hun nieuwe baasje worden. Alle opbrengsten van deze Opendeurdag worden geheel gebruikt voor de opvang, verzorging en medische kosten van al deze dieren.

Kom naar de Opendeurdag Stichting Dier en Project en steun de dieren!affiche

Van 11:00 tot 17:00 kunt u de Stichting met al haar bewoners bezoeken. Er zijn kraampjes, een optreden van de band Per-C, een loterij en nog veel meer. Let op: vanwege de rust van de dieren die er wonen, is het NIET toegestaan je huisdier mee te brengen!

Stichting Dier en Project houdt permanent kledinginzameling: textiel, gebruikte kleding en schoenen, maar géén matrassen, kussens of tapijten. U kunt uw goederen, verpakt in gesloten plastic zakken bij de Stichting afgeven na een telefoontje op (0031) (0) 165 366630. Ook is er de mogelijkheid om zo nodig de goederen bij u op te halen.

Wanneer: zaterdag 7 september, van 11:00 – 17:00
Waar: Dennestraat 9, Nispen

LW

Facebook136
Twitter
Follow Me
Tweet