Laatste nieuws:

Nieuw bedrijfspand BMW Meeusen

BMW Meeusen werkt aan nieuw bedrijfsgebouw op oude Wycam’s-site in Kalmthout

Na bijna 70 jaar op dezelfde locatie in Kalmthout is het voor BMW Meeusen tijd om een nieuw verhaal te schrijven. Volgende zomer wordt afscheid genomen van de site waar grootvader Marcel Meeusen in 1949 met moto’s en bromfietsen aan dit succesvolle traject begon. Tegen dan zal de nieuwbouw op de site van de voormalige borstbollenfabrikant Wycam’s aan de Brasschaatsteenweg volledig klaar zijn om in gebruik te nemen.

Toen Marcel Meeusen in 1959 besliste om met het merk BMW van start te gaan, was dat meteen het startschot van de eerste uitbreiding van zijn toenmalige infrastructuur. Sinds die tijd werd er op geregelde tijdstippen gebouwd en verbouwd. De familie Meeusen heeft er altijd een erezaak van gemaakt om vooruitstrevend en vooruitziend te handelen. Dit uitte zich onder meer in het steeds heruitvinden van de huidige gebouwen en in de unieke persoonlijke benadering van de klanten. De laatste grondige verbouwing dateert van 2007-2008. 5 jaar geleden werden de parkings, de carrosserieafdeling en het bandenhotel nog grondig aangepakt.

Voor dit jaar vonden Pierre en Stijn Meeusen de tijd rijp om van een volledig wit blad te beginnen. Eind 2016 werd de site van de befaamde Kalmthoutse “borstbollenfabriek” Wycam’s aangekocht. Deze locatie biedt volgens de familie Meeusen alle mogelijkheden om tegemoet te komen aan de snelle groei van de concessie en het steeds uitgebreidere modellengamma van BMW.

Alles onder één dak

Op de oude site van Wycam’s is er meer dan voldoende ruimte om een compleet nieuwe concessie te bouwen. Alle activiteiten komen hier onder één dak te zitten. Op die manier krijgen de klanten in één oogopslag een volledig beeld van het merk BMW en van de diensten die het team Meeusen te bieden heeft. In de nieuwbouw worden de nieuwe en premium selection wagens samen tentoongesteld. Ook de receptie, werkplaats, carrosserie, (banden)magazijnen en kantoren krijgen meer ruimte. Ze worden bovendien voorzien van de nieuwste technieken om iedereen zo efficiënt mogelijk te laten samenwerken.

Van de oude Wycam’s site werd de fabriekshal behouden. Die wordt omgebouwd tot een overdekte parking met verscheidene verdiepingen. De service na verkoop wordt nog eenvoudiger door een directe aanname van de wagen aan de receptie, waar de klant onmiddellijk in zijn vervangwagen kan stappen. Alles wordt in het werk gesteld om het de bezoekers zo comfortabel mogelijk te maken en de klanten centraal te stellen.

Toekomstgericht

Samen met architect Bart Van Winckel werd een toekomstgericht bedrijf ontworpen dat zo efficiënt mogelijk ingedeeld wordt. De nieuwe gebouwen zullen voldoen aan de laatste richtlijnen die BMW wereldwijd aangeeft voor zijn showrooms en werkplaatsen. Ook aan alle moderne bouwvoorschriften qua milieu en veiligheid wordt voldaan. Ondertussen vordert de werf van de firma Bolckmans aan een snel tempo zodat het gebouw half december wind- en waterdicht kan worden opgeleverd. In juli 2019 moet het volledig nieuwe bedrijfsgebouw van BMW Meeusen operationeel zijn.

2019 WILL BE WOW!

www.meeusen.bmw.be

Facebook14
Twitter
Follow Me
Tweet