Laatste nieuws:
BMW Meeusen Kalmthout nieuw pand

BMW Meeusen bundelt 70 jaar kennis en ervaring in gloednieuwe concessie in Kalmthout

Het 70-jarig bestaan van BMW Meeusen in Kalmthout wordt bezegeld met de verhuis naar de gloednieuwe concessie aan de Brasschaatsteenweg 318. Na ongeveer anderhalf jaar is de nieuwbouw op de vroegere site van borstbollenfabrikant Wycam’s klaar om de klanten daar nu in de beste omstandigheden te ontvangen. In september is alvast de feestelijke opening gepland, gevolgd door een groot opendeurweekend op 21 en 22 september.

Marcel Meeusen

Het succesvolle traject van BMW Meeusen startte in 1949 toen grootvader Marcel Meeusen in Kalmthout begon met zijn handel in moto’s en bromfietsen. In 1959 besliste hij om over te stappen naar het automerk BMW. De toenmalige infrastructuur op de vroegere locatie aan de Brasschaatsteenweg onderging dan een eerste uitbreiding. Sinds dat moment werd er op geregelde tijdstippen gebouwd en grondig verbouwd.

Volledig nieuw bedrijfsgebouw

Vorig jaar vonden zaakvoerders Pierre en Stijn Meeusen de tijd rijp om werk te maken van een volledig nieuw bedrijfsgebouw. Eind 2016 had de familie Meeusen de site van de befaamde Kalmthoutse fabrikant van borstbollen Wycam’s gekocht. Deze locatie biedt alle mogelijkheden om tegemoet te komen aan de snelle groei van de concessie en het steeds uitgebreidere modellengamma van BMW.

Zonnepanelen en groendaken

Onder het motto “2019 WILL BE WOW!” kreeg de omvangrijke nieuwbouw stilaan vorm. Architect Bart Van Winckel tekende de plannen en Bolckmans nv voerde de bouwwerken uit. Ondertussen is de gloednieuwe “state of the art”-concessie klaar. Bij de realisatie van de nieuwbouw met “Greenbuilding”-certificaat werd fors geïnvesteerd in hernieuwbare energie. Op het dak werden zonnepanelen geïnstalleerd met een opbrengst van 201.000 kilowatt per jaar, genoeg om 45 gezinnen van elektriciteit te voorzien. Ter vergelijking: deze opbrengst zou toelaten om 1,9 miljoen km af te leggen met de BMW i3, de kleinste elektrische wagen van het Duitse automerk. De zonnepanelen leveren tevens een besparing op van 130 ton CO2 per jaar. Op het nieuwe gebouw werden ook meer dan 2.000 m² aan groendaken gelegd die zorgen voor een buffering van het regenwater (35 l/m²).

Alle diensten onder 1 dak

In de nieuwe concessie van BMW Meeusen zitten alle diensten voortaan samen onder 1 dak. Naast de nieuwe wagens krijgt ook het Premium Selection-aanbod van 2de handswagens hier een vaste stek. Verder is er ook veel ruimte voorbehouden voor de receptie en werkplaats, de carrosserieafdeling, het magazijn en de kantoren. In totaal werken hier dertig mensen. De oude productiehal van Wycam’s achteraan op de site werd mee geïntegreerd in het nieuwe bedrijfsgebouw. Door er een extra verdieping op te zetten is hier extra veel ruimte om voornamelijk wagens te parkeren en stockeren. De nieuwbouw is zodanig opgevat dat klanten zich direct met hun auto kunnen aanmelden aan de receptie, waar dan meteen een vervangwagen klaar staat voor vertrek. BMW Meeusen beschikt nu ook over een ruime opslagplaats voor 1.400 sets zomer- en winterbanden.

Groot opendeurweekend

BMW Meeusen houdt op 21 en 22 september, van 10:00 – 17:00, een groot opendeurweekend ter gelegenheid van de opening van de nieuwe concessie aan de Brasschaatsteenweg 318. Onder meer de nieuwe BMW 1-reeks en de BMW Touring zullen dan te zien zijn.

Meer informatie: www.meeusen.bmw.be

Facebook43
Twitter
Follow Me
Tweet