Laatste nieuws:
Minister Weyts investeert in atletiekpiste in Kapellen

Minister Weyts investeert in atletiekpiste in Kapellen

Vlaams minister van Sport Ben Weyts investeert €298.845,55 in de atletiekpiste in Kapellen. Met de Olympische Spelen van volgend jaar voor de deur wil Vlaams minister van Sport Ben Weyts meer Vlamingen doen sporten. Telkens wanneer topsportevenementen, zoals de Olympische Spelen, plaatsvinden, worden sportliefhebbers van jong tot oud warm gemaakt voor atletiek. Dan moet er uiteraard voldoende kwaliteitsvolle sportinfrastructuur zijn. Weyts investeert daarom zowel in de recreatieve sport als in de topsport.

Verouderd

Cijfers van Sport Vlaanderen wijzen uit dat een heel aantal van de Vlaamse looppistes verouderd is. Liefst 93 % van de pistes is ouder dan 21 jaar. Deze pistes worden in Vlaanderen bovendien veelvuldig gebruikt door één of zelfs meerdere sportclubs. Vlaams minister van Sport Ben Weyts besloot daarom om specifiek voor de looppistes een extra inspanning te doen met een projectoproep, waarmee clubs, federaties, provincies of lokale besturen konden instappen in een groepsaankoop. Via deze groepsaankoop kunnen ze onder meer de toplaag renoveren, het aantal banen uitbreiden of beschadigingen herstellen

Vlaanderen draagt 60% van de kosten

Weyts investeert nu €298.845,55 in de atletiekpistes in Kapellen. De werken vinden plaats in de komende maanden en worden uiterlijk tegen eind 2024 afgerond. Vlaanderen draagt 60% van de kosten. Dankzij de formule van de groepsaankoop zijn de clubs zeker van de kwaliteit van de piste én van een veel lagere investeringskost. Het gaat bovendien om atletiekpistes waar minstens één sportclub aangesloten bij de Vlaamse Atletiekliga haar thuisbasis heeft. Zo garanderen we ook een minimaal gebruik van de piste.

Olympische Spelen

“De Olympische Spelen van volgend jaar zijn een momentum voor de Vlaamse atletiek. In de eerste plaats voor onze topsporters, maar ook voor de sport op zich. Telkens wanneer onze topsporters zich tonen aan Vlaanderen inspireren ze jong en oud om ook de loopschoenen aan te trekken”, zegt Weyts. “Sporten binnen onze gemeente kunnen we alleen maar aanmoedigen. Dat we ons bestaand patrimonium in het gemeentepark Beaulieu op deze manier kunnen onderhouden is zeker een pluspunt”, zegt Schonkeren. Door de mensen van Lesuco SA / NV wordt er dan ook stevig doorgewerkt aan de renovatie van de atletiekpiste. Deze piste wordt niet enkel door de atletiekclub KAPE gebruikt, maar ook door andere lopers. Van de 18 pistes over gans Vlaanderen, mogen we fier zijn dat het project Kapellen hierin is opgenomen.

Bron en foto: N-VA Kapellen

Facebook4
Twitter
Follow Me
Tweet