Laatste nieuws:
Minister Ben Weyts investeert in schoolprojecten in Kapellen en Brasschaat

Minister Ben Weyts investeert in schoolprojecten in Kapellen en Brasschaat

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert € 250.593 in het renovatiedossier van het sanitair van de Vrije Lagere School Zilverenhoek Maria Immaculata in Kapellen. “Een investering in scholenbouw is een investering in onze kinderen en dus in onze toekomst”, zegt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts. “Goed uitgeruste klassen dragen immers bij aan de kwaliteit van ons onderwijs.”

Onderwijsminister Ben Weyts investeert deze regeerperiode via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) in totaal 3 miljard euro in scholenbouwprojecten. Dat is nog eens 500 miljoen euro méér dan in de vorige regeerperiode. Al deze financiële steun kunnen schoolbesturen goed gebruiken voor bouw- of verbouwingswerken.

Ook in Brasschaat

De basisschool voor Buitengewoon Onderwijs – Leerexpert Kokoen, Dullingen 46 in Brasschaat krijgt een subsidie van € 43.327,09 voor afbraak, nieuwbouw en verbouwingswerken. Dit is een verhoging van eerder toegekende subsidie. Een subsidie van € 102.025 wordt toegekend aan het renovatiedossier gelijkvloers blok A van de vrije basisschool Mater Dei aan de Zegersdreef.

MLH

Foto: © Freepik

Facebook9
Twitter
Follow Me
Tweet