Laatste nieuws:
Massale respons op schrijfwedstrijd

Massale respons op schrijfwedstrijd

372 gedichten over natuur en stilte in het Grenspark Kalmthoutse Heide!

Grenspark Kalmthoutse Heide organiseerde een schrijfwedstrijd rond stilte- en natuurbeleving. Daarmee wilde de organisatie aandacht vestigen op de kwaliteiten van het Grenspark Kalmthoutse Heide: de aanwezige natuur en de uitzonderlijke stilte in het gebied.

Uitdaging

Begin juli lanceerden Frank Focketyn (Vlaams acteur) en Jorunn Bauweraerts (zangeres Laïs) een uitdaging op social media. ‘Hoe verwoord jij de stilte in het Grenspark Kalmthoutse Heide?’ was de ogenschijnlijk simpele vraag. De vraag heeft de creativiteit bij veel mensen geprikkeld.
Bekijk hier de filmpjes:

Martin Groffen (voorzitter Grenspark Kalmthoutse Heide) “We zijn heel blij met respons. We hadden niet meteen 372 inzendingen verwacht. De jury zal er een hele kluif aan hebben om uit al deze gedichten 10 laureaten en 1 winnaar te kiezen. Ze zijn meteen begonnen met het lezen. Het is op basis van deze respons wel duidelijk dat mensen erg betrokken zijn bij het gebied, bij de rust en de stilte en bij de aanwezige natuur. We willen iedereen die meedeed alvast heel erg bedanken.”

Inzendingen vanuit heel Europa

Gedichten stroomden binnen zowel vanuit Vlaanderen (43%) als Nederland (55%). Verrassend is dat niet alleen lokale mensen deelnamen, maar dat er inzendingen waren uit het hele land. Een bezoek aan het Grenspark Kalmthoutse Heide blijft duidelijk bij. 2% van de inzendingen kwam zelfs uit het buitenland (Spanje – Frankrijk – Zwitserland – Noorwegen – UK), veelal uitgeweken Vlamingen of Nederlanders die mijmerend herinneringen ophalen aan het Grenspark Kalmthoutse Heide.

Stiltedag 27 oktober

Tijdens de Stiltedag van 27 oktober 2019 kan iedereen deelnemen aan een poëziewandeling waarbij de 10 laureaten tentoon gesteld worden. Ook de winnaar van deze wedstrijd zal op deze dag bekend gemaakt worden. De Stiltedag is een jaarlijks initiatief van het Grenspark Kalmthoutse Heide, waarbij aandacht gevestigd wordt op het belang van stilte voor mens en natuur. Aan de hand van allerlei activiteiten laten we mensen stilte bewust beleven. Dit jaar kunnen deelnemers proeven van mindful run, stiltewandelingen, yoga sessies, activiteiten voor kinderen, …

Meer informatie over het programma wordt binnenkort bekend gemaakt via http://www.grenspark.be/dag-van-de-stilte-27-oktober-2019 en via de Facebook pagina van het Grenspark Kalmthoutse Heide https://www.facebook.com/events/603557356716106/

Bron en filmpjes: Grenspark Kalmthoutse Heide
Foto: Pixabay

Facebook28
Twitter
Follow Me
Tweet