Laatste nieuws:
Natuurpunt opent uitkijktoren in Grenspark Kalmthoutse Heide

Natuurpunt opent uitkijktoren in Grenspark Kalmthoutse Heide

Natuurpunt opent op zondag 8 maart een nieuwe uitkijktoren aan het Stappersven in het grensoverschrijdende natuurgebied Grenspark Kalmthoutse Heide. Deze 10-meter hoge uitkijktoren biedt een adembenemend zicht op een van de grootste vennen in Vlaanderen en het omliggende natuurgebied.

“Deze uitkijktoren vormt het voorlopige hoogtepunt van het LIFE HELVEX – project”, zegt Luc Jordaens, Natuurpunt-conservator van het Stappersven. “Het echte hoogtepunt zal uiteraard de natuurpracht zijn, die zich hier na een ingrijpende omvorming van het gebied zal gaan ontwikkelen. Van dit alles gaat de wandelaar nu ook vanuit een totaal ander perspectief kunnen genieten”.

“Vanaf de toren geniet je van een prachtig zicht op het Stappersven en het omliggende Grenspark Kalmthoutse Heide. De toren biedt een grote meerwaarde aan de vele bezoekers van het Grenspark.” aldus Martin Groffen, voorzitter Grenspark Kalmthoutse Heide.

Op 8 maart – tussen 14 uur en 17 uur – kunnen wandelaars in kleine groepjes de toren bezoeken en meer informatie krijgen. Natuurpunt verzorgt die namiddag ook gratis gegidste wandelingen in de omgeving van de toren.

Voor de realisatie van deze uitkijktoren kon Natuurpunt rekenen op financiële ondersteuning van Vlaanderen en de Europese Unie via het LIFE HELVEX – project. Een grensoverschrijdend natuurproject van Grenspark Kalmthoutse Heide met partners Natuurmonumenten, Agentschap voor Natuur & Bos en Natuurpunt. Dit project heeft tot doel het herstellen van zeldzame en kwetsbare natte en droge heidegebieden, landduinen en vennen en het bestrijden van niet gewenste exoten zoals rododendron en Amerikaanse vogelkers. Het project wordt afgerond in de zomer van 2020.

Bron en foto: Grenspark Kalmthoutse Heide

Facebook162
Twitter
Follow Me
Tweet