Laatste nieuws:
Katinka Theuns en Kirsten Tobback op verkiezingslijst CD&V Essen 2018

Kirsten en Katinka maken verkiezingslijst CD&V compleet

Er stonden nog 2 plaatsen open op de verkiezingslijst van het CD&V. Katinka Theuns en Kirsten Tobback hebben deze ingevuld, waarmee de lijst compleet is.

Politieke families

Zowel voor Katinka als Kirsten is de interesse in politiek niet nieuw. “Mijn vader heeft altijd in de Essense politiek gezeten”, vertelt Kirsten, “dus de interesse heb ik vanuit huis meegekregen.” Ook Katinka had familie in de politiek. “Mijn grootvader zat altijd bij de Open VLD, de politieke interesse was in onze familie erg groot.”

Onderwijs zeer belangrijk

Kirsten, die op de 16de plaats op de lijst staat, is leerkracht. “Ik vind onderwijs heel belangrijk. Een kind moet zich goed voelen op school. Het moet een veilige plek zijn om zich te ontwikkelen. Deze overtuiging neem ik mee naar het CD&V en zal er aan werken om hier aan bij te dragen.”

Meewerken aan de samenleving

“Ik studeer voor maatschappelijk werker”, vertelt Katinka die de 18de plaats heeft, “en ik vind het heel belangrijk dat iedereen kan deelnemen aan de samenleving. Op deze manier kan ik hier daadwerkelijk aan meewerken!”

Voorzitter Gert fier op aantal vrouwen verkiezingslijst CD&V

Noordernieuws maakte eind juni als eerste de verkiezingslijst bekend. De lijst is nu compleet. “Met deze 2 laatst bijgekomen kandidaten hebben we een heel gevarieerde lijst met vertegenwoordigers van alle leeftijden en uit alle hoeken van Essen.” reageert voorzitter Gert Raijmaekers, “CD&V zet vol in op de vrouwen, die met 13 tegen 12 mannen vertegenwoordigd zijn. En daar zijn we enorm fier op!”

LW

Meer informatie vind je op de website van CD&V Essen.

Facebook123
Twitter
Follow Me
Tweet