Laatste nieuws:
Hoge heg belemmert zicht - Pastoor Verbernelaan - Brecht - (c) Noordernieuws - HDB_8430u55

Onveilige situatie P. Verbernelaan blijft ondanks klachten bewoners

Al op 28 mei van dit jaar hebben bewoners van de Pastoor Verbernelaan bij de gemeente Brecht geklaagd over de onveilige situatie. Op de hoek van het woonerf Pastoor Verbernelaan en de Pastoor Verbernelaan zelf staat het gemeentegroen zeker anderhalve meter hoog. Nochtans is een maximumhoogte van 0.75 meter toegestaan volgens het GAS-reglement.

Situatie Pastoor Verbernelaan blijft onveilig

“Ik heb hier contact over gehad met burgemeester Luc Aerts, maar dat heeft verder niets opgeleverd. Hij is 2 keer komen kijken en volgens hem was alles in orde. Niet dus. Door de hoge begroeiing kan een bewoonster niks zien als ze de baan op wil rijden. En als je vanaf het woonerf komt, zie je rechts geen verkeer of je moet half op de baan gaan staan”, vertelt bewoner Ronny Van Ginkel. “Ik heb 3 keer gebeld met de gemeente. 1 keer kreeg ik iemand van de wegendienst en 2 keer de secretaresse. Alle 3 de keren is me beloofd dat ik teruggebeld ging worden. Het is augustus en ik ben nog niet gebeld. Maar de situatie blijft dus onveilig.”

Hoge heg belemmert zicht - Pastoor Verbernelaan - Brecht
De auto van links komend kan de straat niet overzien
Heel wat bijna-ongelukken

“Ik woon recht tegenover die begroeiing en heb al heel wat bijna-ongelukken gezien. Een keer heb ik door heel hard te roepen kunnen voorkomen dat een paar kinderen pal voor een auto gingen oversteken. Want kinderen en bestuurder konden elkaar gewoon niet zien. Een buurtbewoonster die tijdens het gesprek net langs komt met haar kleinkinderen vertelt: “Mijn kleinkinderen moeten van mij omrijden. Ze mogen hier absoluut niet oversteken, veel te gevaarlijk.” “Op het woonerf spelen veel kinderen”, vult Ronny aan, “en ze gebruiken deze begroeiing om in weg te kruipen als ze soldaatje spelen, want die is lekker hoog. Maar ze rennen vanuit die begroeiing ook zo de straat op. Hier achter worden huizen bijgebouwd, dus de straat wordt steeds drukker en daarmee ook gevaarlijker vanwege het slechte zicht. Kennelijk moet er eerst wat gebeuren voor ze er iets aan doen.”

Afspraak

Navraag bij de gemeente leverde niet veel op. Burgemeester Luc Aerts verwees ons door naar het hoofd van de Groendienst. “Jammer dat ik niet geïnformeerd werd over het feit dat jullie daar gingen kijken, want dan was ik ook gekomen.” reageert Gert De Clerck, hoofd Groendienst. Afgesproken werd dat hij de volgende dag, dinsdag 7, augustus poolshoogte zou gaan nemen. Noordernieuws.be heeft hem de genomen foto’s toegestuurd en er werd beloofd dat er diezelfde dinsdag nog een reactie zou komen. Het is nu vrijdag 10 augustus…

LW

Facebook72
Twitter
Follow Me
Tweet