Laatste nieuws:
Groepsfoto CD&V verkiezingen Essen 2018 - Noordernieuws.be

CD&V eerste met kandidatenlijst in Essen

Maandag 25 juni maakte CD&V Essen haar kandidatenlijst bekend voor gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober 2018. Daarmee is het CD&V de eerste partij die met een kandidatenlijst naar buiten komt in de gemeente Essen. De enige lijsttrekker tot die tot zover bij de buitenwereld bekend was, was de lijsttrekker van het Vlaams Belang. Verder waren de partijen nog druk bezig met het samenstellen van hun kandidatenlijsten.
Wat valt er op

Het eerste dat opvalt, is dat de huidige burgemeester Gaston Van Tichelt ook deze verkiezingen weer het vertrouwen heeft gekregen om tijdens de campagne de lijst van CD&V Essen te trekken. Daarbij kan hij in de top van de lijst op ruggensteun rekenen van enkele oudgedienden, zoals Brigitte Quick en Dirk Konings. Maar ook van nieuwe, jonge kandidaten die een hoge plaats op de lijst hebben gekregen. Ook opvallend is, dat oud-burgemeester Frans Schrauwen niet meer op de lijst staat en dus verdwijnt uit de Essense politiek.

Jong talent

Het CD&V kiest bij de komende verkiezingen duidelijk voor verjonging. Zo vinden we op de vierde plaats Liesje Van Loon. Zij runt samen met haar man een moderne geitenboerderij aan de Moerkantsebaan. Ook de naam van Steff Nouws valt op bij de nieuwelingen op de CD&V-lijst. Hij is de kersverse winnaar van het ‘Gouden Ei’ van dit jaar, dat hij kreeg voor zijn werk als voorzitter van de jeugdraad. Na zijn afscheid van de jeugdraad gaat hij dus aan zijn volgende stap beginnen. We kennen hem ook van zijn grote betrokkenheid bij het musicalspektakel ‘Niemandsland’.

Zestien kandidaten hebben ook zes jaar geleden aan de verkiezingen deelgenomen. Op de lijst staan momenteel ook zeven nieuwe kandidaten. Ze houden voorlopig nog twee plaatsen open zodat de volgende weken/maanden kan ingespeeld worden op eventuele opportuniteiten.

De verkiezingen komen dichterbij

Noordernieuws.be zal u op de hoogte houden over de aanloop naar de verkiezingen van 14 oktober. De komende maanden zullen we veel aandacht besteden aan de verschillende partijen en een aantal van de mensen die terug te vinden zijn op de lijsten. Het is alvast interessant om te zien dat het CD&V voor een hoop nieuwe mensen op de lijst heeft gekozen. We zijn dan ook erg benieuwd welke kandidaten we tegen zullen komen bij de andere partijen.

De gemiddelde leeftijd bedraagt 44 jaar en vanaf deelnemer Ludo Somers 54 jaar. De jongste is 26 en de oudste 72, elf vrouwen en twaalf mannen. Alle wijken, beroepsklassen, vrijetijdsgroepen… zijn mooi vertegenwoordigd.

Naam M/V Leeftijd wijk
1 Gaston Van Tichelt M 47 W
2 Brigitte Quick V 57 S
3 Steff Nouws M 26 W
4 Liesje Van Loon V 33 HK
5 Dirk Konings M 48 HO
6 Jan Suykerbuyk M 48 S
7 Brigitte Van Aert V 51 C
8 Marita Verpalen V 57 W
9 Kristof Hectors M 33 S
10 Judith Francken V 34 C
11 Jan Mens M 46 C
12 Anneleen Van Loon V 33 HEI
13 Marc Wauters M 62 C
14 Ludo Somers M 58 HK
15 Maria Konings V 65 HEI
16
17 Stefanie Van Mastricht V 31 S
18
19 Wim Verdyck M 50 W
20 Corry Verhulst V 64 HO
21 Gerard Quick M 72 HO
22 Chris Van Hees V 51 HO
23 Gert Raijmaekers M 36 S
24 Imelda Schrauwen V 59 C
25 Ludwig Caluwé M 57 C

Meer info over de lijst vindt u op de website van CD&V Essen

Foto: CD&V

VL

Facebook21
Facebook
Google+
Twitter
Visit Us

Lees meer:

Veel deelnemers herfstwandeling Canina

Veel deelnemers herfstwandeling Canina

Het was zondag weer druk bij Canina. Veel hondenliefhebbers namen deel aan de Herfstwandeling, of …

De liefde tussen Nicky en Belinde - Hoe tolerant is de wereld om hun heen?

Hoe tolerant zijn we eigenlijk?

Er wordt van ons verwacht dat we van alles accepteren en tolereren: nieuwkomers, andere culturen …

Lezing over Luther en de Reformatie

Lezing over Luther en de Reformatie

In 2018 werd herdacht/gevierd dat 500 jaar geleden Luther en Calvijn hervormingen in de katholieke …