Laatste nieuws:
Karter Roberto Baas bewijst meteen vooraan te kunnen meedoen P5!
Robert Baas ijzersterk op NK karting

Karter Roberto Baas bewijst meteen vooraan te kunnen meedoen: P5!

Karter Roberto Baas van topteam WJS Racing kende zondag een uitstekende start van het seizoen. Tijdens de eerste ronde van het NK IAME eindigde de elfjarige inwoner van Kalmthout als vijfde in de sterk bezette Mini Parilla-klasse. Op een regenachtig circuit van Mariembourg bevestigde hij zo dat hij op de goede weg is.

Verrassend

“Ik vond het best wel verrassend”, zei een opgetogen Roberto over zijn vijfde plaats. “Ik rijd hier niet zo vaak, het is ook niet echt mijn favoriete circuit.” Hoe hij het hem dan geflikt had om in het grote deelnemersveld in zijn klasse vooraan mee te rijden? “Tijdens de trainingen reed achter de snelste jongens aan. Ik keek hoe zij reden en toen ben ik dat ook gaan doen. En papa heeft natuurlijk ook heel goed gesleuteld.”

Boven verwachting

Het was dan ook een trotse papa Mark die zijn verhaal deed. “Roberto heeft boven verwachting gereden. Dit hadden we totaal niet verwacht”, zei hij. “Als hij in de top tien had gereden, hadden we dat al goed gevonden. Hij reed nota bene een regenrace op een droogweerafstelling. Hij heeft heel beheerst en netjes gereden. Als we dit zo voort kunnen zetten, zijn we heel blij. Dan hopen we op een ticket voor het WK in Le Mans. Dat is in ieder geval wel het streven.”

Karter Roberto Baas bewijst meteen vooraan te kunnen meedoen: P5!
Isabella Baas snelle meid tussen alle jongens
Rijden bij Junioren wel moeilijk

Roberto’s zusje Isabella deed bij de Junioren in het middenveld mee. En dat betekende weer een berg ervaring voor de veertienjarige snelle dame die pas amper een jaar kart. Vorig jaar stapte ze halverwege het seizoen over van een ander kampioenschap naar het hoog aangeschreven NK. En dat was pittig, erkende ze. “Soms vind ik het rijden bij de Junioren wel moeilijk, want het gaat best wel wild. Maar ik vind het ook wel leuk. Vorige week hebben we op dit circuit nog getest en dat ging echt goed. We hadden één dag droog weer en één dag regen, dus het was een goede training.”

Vaardigheden tonen

Een week later mocht ze haar vaardigheden dus in een wedstrijd laten zien. Moeder Margot, die sleutelt voor haar dochter, was in ieder geval tevreden met wat ze afgelopen zondag had laten zien. “Het gaat heel goed. Ze trekt zich goed op aan de rijders voorin”, zei ze. “Het gaat nu allemaal wat lekkerder dan vorig seizoen. Ik ben benieuwd hoever ze dit seizoen naar voren kan komen.”

Snelle racemonster in de kartsport Isabella Baas en Roberto Baas Karting

Roberto en Isabella bedanken hun vader en moeder en het topteam van WJS Racing van Willem Jan Schoots. Ook zoeken ze nog wel wat support om hun geweldige sport te beoefenen. Geïnteresseerden kunnen een e-mail sturen naar m.j.baas@telenet.be.

Foto’s: Bas Kaligis/RaceXpress.nl

EB

Facebook21
Twitter
Follow Me
Tweet