Laatste nieuws:
Kapelse Fietsbieb zet deur open

Kapelse Fietsbieb zet deur open

De Kapelse Fietsbieb kan terugkijken op een succesvolle werking, mede dank zij de inzet van vele vrijwilligers.

De Fietsbib heeft als doel kwalitatieve kinderfietsen toegankelijk te maken voor iedereen. Door middel van een deelfietsensysteem kan ieder kind over een goed onderhouden fiets op maat beschikken. Jaarlijks wordt er € 20,- lidmaatschap betaalt per kind. Per fiets die men uitleent, betaalt men een waarborg van € 20,-. Deze waarborg krijgt men terug wanneer men de fiets in goede staat terugbezorgt. De fietsbieb vind je terug in de ondergrondse parking van de Muziekacademie (Antwerpsesteenweg 146). Elke laatste zaterdag van de maand is de fietsbieb geopend tussen 10 en 12 uur.

Kapelse Fietsbieb zet deur open 2

Kinderfietsen delen

De Fietsbieb leent fietsen uit aan kinderen van 3 tot 12 jaar. Op die manier wordt een duurzame vervoersmodus betaalbaar gemaakt en krijgen kinderfietsjes verschillende levens. Het project blijft voor gemeenten betaalbaar door het opzetten van een vrijwilligerswerking in combinatie met sociale economie. De fietsbib bereikt niet enkel (kwetsbare) gezinnen, maar ook grootouders, scholen, jeugdverenigingen, ….

Dankjewel

De fietsherstellingen, uitleningen en openingsmomenten worden volledig door de vrijwilligers georganiseerd. Om de vrijwilligers te bedanken voor hun inzet, voorziet het gemeentebestuur voor hen nu een attentie in de vorm van een BELEEF!cheque. Iedereen die het wil, kan tijdens de opendeurdag van zaterdag 27 april 2024 van 10 tot 12 uur komen kennismaken met de Fietsbieb.

Meer info vind je op de website van de fietsbieb https://fietsbieb.be/. Contact opnemen kan je via e-mail: kapellen@fietsbieb.be.

MLH

Foto: © Pixabay

Facebook14
Twitter
Follow Me
Tweet