Laatste nieuws:
Jobs bij de politie in de kijker

Jobs bij de politie in de kijker

Op 9 september van 13 tot 17 uur organiseren de politiekorpsen van Brasschaat, Noord (Kapellen-Stabroek) en Schoten samen een jobdag in de lokalen van het GIB, Door Verstraetelei 50 in Brasschaat. Iedereen met interesse in een job bij de lokale politie kan die dag kennismaken met de verschillende aspecten van het werk.

Samenwerken

De politiekorpsen van Brasschaat, Noord en Schoten, samen goed voor zo’n 300 medewerkers, werken sinds een aantal jaren actief samen. ’s Nachts en in het weekend worden de interventieploegen centraal aangestuurd vanuit één van de drie zones. Verder is er samenwerking op niveau van recherchediensten en verkeer. Ook trainen de korpsen samen tijdens gezamenlijke oefeningen. Als medewerker in een van de drie politiezones krijg je de kans om enerzijds in een klein korps te werken waar je veel ervaring kan opdoen en tegelijkertijd kan je ook in een zeer gevarieerde omgeving werken.

Jobs bij de politie in de kijker2

Lokaal gericht

Een lokale politiezone staat synoniem voor lokale verankering. Ze staat in voor de veiligheid en de leefbaarheid in de zone, dicht bij de burger, dag en nacht. De interventiediensten beantwoorden de noodoproepen. Burgers kunnen in de politiecommissariaten terecht om aangifte te doen van strafbare feiten, verliezen, … Wijkinspecteurs houden doorlopend een vinger aan de pols in hun wijk. Verder beschikt elk lokaal korps over tweedelijns onderzoeksdiensten zoals de lokale recherche en de jeugdrecherche. De lokale verkeersdiensten zien toe op de verkeersveiligheid op het terrein van de gemeenten Brasschaat, Kapellen, Stabroek en Schoten.

Uitgebreid programma

Tijdens de jobdag krijg je alle informatie die je wil, onder andere over de politie-uitrusting, de politietechnieken die je onder de knie moet hebben, de toelatingsproeven, de sportproeven, de selectieprocedures, … Je kan ook meekijken achter de schermen bij een verkeerscontrole en tijdens een interactieve quiz kan je je kennis van het verkeersreglement testen. Ook krijg je de kans om je speurderstalent boven te halen tijdens een recherchespel en kan je een deel van het wagenpark bewonderen. Ook de drone van de politiezone Noord kan je in actie zien.

Wens je deel te nemen aan de jobdag, dan moet je je vooraf registreren. Schrijf je meteen in via https://ap.lc/qdkRH. De eerste 60 deelnemers ontvangen ter plaatse een sportieve goodiebag.

Op www.jobpol.be kan je alvast nagaan welke vacatures nu openstaan bij de politie.

MLH

Foto: © Pixabay

Facebook9
Twitter
Follow Me
Tweet