Laatste nieuws:
Jehovah's Getuigen digitaal te volgen

Jehovah’s Getuigen digitaal te volgen

Meer dan 130 jaar gaan Getuigen van Jehovah in ons land van deur tot deur. Iedereen is vertrouwd met dit werk en veel mensen stellen de korte gesprekjes met bemoedigende Bijbelse gedachten erg op prijs.

We kregen de vraag van journalisten of onze prediking nu helemaal is stilgevallen vanwege de covid-19 maatregelen. Omdat de gezondheid van mensen in onze omgeving zo belangrijk is, volgen wij de veiligheidsvoorschriften zo nauwkeurig mogelijk. We gaan niet meer op bezoek bij de mensen thuis en ook onze lectuurstands zijn daarom niet meer te zien op openbare plaatsen. Toch zijn Jehovah’s Getuigen niet minder actief. We besteden nu veel tijd aan het telefoneren naar vrienden, familieleden of vroegere buren, die we in de loop van de tijd wat uit het oog verloren zijn. Vele mensen zijn blij met vertroostende Bijbelse gedachten en zijn verbaasd te vernemen dat de Bijbel actueler is dan ooit! We ondervinden dat velen nood hebben aan een gesprek omdat ze zich eenzaam en onzeker voelen. Bejaarde vrienden krijgen bijzondere hulp als ze dat wensen. We doen boodschappen voor hun of klusjes in de tuin.

Bijzonder is dat de Jehovah’s Getuigen geen enkele bijeenkomst hebben geannuleerd. Vanaf dag 1 van de lockdown werden de bijeenkomsten via Zoom of andere digitale kanalen uitgezonden. Er werd voor gezorgd dat iedereen, ongeacht leeftijd of financiële mogelijkheden, thuis kan inloggen en de vergaderingen kan bijwonen. Het programma is interactief: iedereen die wil kan deelnemen. In ons land loggen meer dan 30.000 mensen twee keer per week in, wereldwijd ruim 10 miljoen!

We beschikken via ons kanaal JW Broadcasting® ook over eigen uitzendingen die in 240 landen beschikbaar zijn en iedereen kan de programma’s bekijken. Ook veel niet-getuigen zijn vaste kijkers. Onze website bestaat in meer dan 1000 talen. Zie: www.JW.org.

Bron en foto: RS

Facebook609
Facebook
Twitter