Laatste nieuws:

Virtuele bijeenkomsten in 240 landen en in meer dan 500 talen!

De grootste congresorganisatie ter wereld, heeft voor het tweede jaar op rij bijna 6000 congressen in 240 landen virtueel georganiseerd. Hoewel de miljoenen bezoekers een heel jaar uitkijken naar deze grote bijeenkomsten, wil men geen enkel gezondheidsrisico nemen omdat het leven en de gezondheid van zoveel mensen prioriteit moet krijgen.

Volledige congresprogramma virtueel uitzenden

In België organiseren Jehovah’s Getuigen al ongeveer honderd jaar elke zomer congressen met de laatste jaren telkens meer dan 30.000 bezoekers. Jehovah’s Getuigen zijn graag geziene gasten in de vele omliggende hotels en restaurants, die meestal volgeboekt zijn gedurende de congressen. In 2020 werd die traditie onverwacht onderbroken door de pandemie en werd beslist om het volledige congresprogramma virtueel uit te zenden. Dit was een primeur voor Jehovah’s Getuigen, die al sinds 1897 openbare bijeenkomsten houden in stadions, arena’s, congrescentra en theaters over de hele wereld.

Meer dan vijfhonderd talen

‘Geloof geeft kracht’ is het thema van het wereldwijde congres 2021 dat in meer dan vijfhonderd talen, gedurende zes weekenden in juli en augustus zal aangeboden worden aan gezinnen over de hele wereld. Zo’n vijftien à twintig miljoen mensen in 240 landen zullen hierbij verenigd worden. Aangezien het congres gewoonlijk van vrijdag tot en met zondag gehouden wordt, zal het programma beschikbaar zijn in zes afleveringen. De eerste sessie zal beschikbaar zijn voor streaming of download vanaf 28 juni. Het virtuele platform waarvoor nu gekozen is, heeft het enthousiasme voor het jaarlijkse evenement zeker niet getemperd. Gemeenten van Jehovah’s Getuigen over de hele wereld nodigen het publiek uit om samen met hen deze historische gebeurtenis mee te maken. Ons geloof zal ons blijven verenigen in onze aanbidding – zelfs virtueel – als miljoenen mensen over de hele wereld thuis in gezinskring tijd maken om te genieten van een krachtig en inspirerend geestelijk programma, waar onder meer een nieuwe Bijbelse film wordt uitgezonden.

Iedereen wordt uitgenodigd om het congres bij te wonen. Het programma is gratis toegankelijk voor iedereen (zie programma hier onder). Alle sessies zullen beschikbaar zijn via JW.org, JW Broadcasting en de JW Library App voor IOS of Android, alsook via streamingplatformen zoals Apple TV en dergelijke.

Virtuele bijeenkomsten in 240 landen en in meer dan 500 talen!

Voor meer informatie kan u contact opnemen met Jehovah’s Getuigen +32 (02) 782 00 15 of pid@jw.org. Of contacteer onze regionale woordvoerder: Ruben Snurawa – +32 (0) 478 900 427 of ruben.snurawa@gmail.com

Bron en foto: Jehovah’s getuigen