Laatste nieuws:
Linda Andries - Zangeres - Noordernieuws.be - _DSC0066u

De bijzondere hobby van… Linda Andries!

Je talenten verleggen, Linda Andries (53) deed het en in plaats van in de badkamer, zingt ze nu op het podium.

110 Linda Andries - Zangeres - Noordernieuws.be 2020 - DSC_0350 (2)

Mijn man haalde me over

Vier bandleden van verschillende groepen zijn zo gek van muziek, dat ze daarnaast elke vrijdagavond samen ook nog muziek maakten. Op een gegeven moment zochten ze een andere zanger en ze vroegen Linda, de vrouw van een van de leden. “Ik moest er wel over nadenken”, vertelt Linda. “Buiten de badkamer zong ik eigenlijk nooit, maar ik houd natuurlijk wel van muziek en ritmes. Mijn man Stan, de drummer die ook met die groep musiceerde, heeft me uiteindelijk overgehaald. Hij had mijn zingen al eens opgenomen en vond dat ik dat best goed deed.”

De bijzondere hobby van Linda Andries
Vlnr: John Van Aken, Linda Andries, Ludo Ludikhyzen, Marc Jacobs en Stan Celie
Zonder gevoel lukt het niet

“Bij het oefenen op vrijdagavond was ik altijd al aanwezig en heb ik het een keer geprobeerd. Dat ging goed! Het hielp natuurlijk wel dat ik die mannen allemaal kende, dus zong ik voor vrienden en niet voor vreemden. De eerste keer dat we voor publiek gingen optreden, ging ik dood van de zenuwen. Maar erna was ik erg trots! Al vrij snel begon ik zelf teksten te schrijven, omdat ik niet altijd met alleen maar covers op het toneel wilde staan. Maar omdat de bandleden, op een na, en ik geen noten kunnen lezen of schrijven, moest ik mijn gevoel bij de tekst overbrengen. Als dat goed lukte, konden de bandleden er muziek op maken. Zonder het gevoel lukte het niet.”

108 Linda Andries - Zangeres - Noordernieuws.be 2020 - DSC_0009 (2)

Chilly pop

“Na een jaar traden we op met deels eigen repertoire en deels covers. Covers ‘vervormen’ we vaak, dus sneller, trager of met een heel andere tekst. Omdat ons genre niet echt in een hokje past, hebben we het zelf een naam gegeven: chilly pop. We bedachten de naam ‘Carpe’ voor onze band, afgeleid van Carpe Diem (pluk de dag). Na het eerste jaar oefenen traden we op in Essen, Kalmthout, Kapellen, … en speelden vooral in voorprogramma’s.”

101 Linda Andries - Zangeres - Noordernieuws.be 2020 - _DSC0008

Benaderd door radiostations

“Ik ben de Facebookpagina ‘Carpe’ begonnen en als je 1.000 likes hebt, komen de mensen van radiozenders kijken. Ondertussen zitten we op 1.900. We worden ook regelmatig benaderd door radiostations met het verzoek muziek op te sturen of interviews te geven. We zijn steeds bekender geworden, al treden we minder op dan andere bandjes. We richten ons namelijk meer op het studiowerk in plaats van optredens, al doen we dat wel heel erg graag. Maar we mikken gewoon meer op de radio en sturen veel muziek op. Verder hebben we het vooral van mond tot mond reclame.”

102 Linda Andries - Zangeres - Noordernieuws.be 2020 - _DSC0014

Genieten van onze muziek

“We oefenen nog steeds elke vrijdag en merken dat we de afgelopen jaren enorm vooruit zijn gegaan. Zelf heb ik ook lessen zangcoach gevolgd om zelfverzekerder te worden. Onze creativiteit is sterk vergroot, we durven veel meer en zijn heel erg op elkaar afgestemd. Zelf doe ik de pr voor de band en leg contacten met mogelijke geïnteresseerden. Ons streven is vooral genieten van onze muziek.”

Via de muziek kan ik me uiten

“Wat ik nu allemaal doe en kan, dat had ik vroeger nooit van mezelf verwacht. Ik had nooit lessen gehad en verwachtte niet van mezelf dat ik dit zou kunnen. Maar ik heb mijn talenten van de badkamer naar het podium verlegd, dat lijkt klein, maar is een enorme stap. Nu komen mensen naar ons kijken en luisteren. Ik ben een erg bescheiden persoon en dat maakt het optreden een heel aparte ervaring. Die optredens hebben me persoonlijk ook gesterkt en trotser gemaakt. In wat ik zing zit ook altijd een boodschap. Via de muziek kan ik me uiten, beter dan in het ‘normale’ leven.”

109 Linda Andries - Zangeres - Noordernieuws.be 2020 - DSC_0321

Facebookpagina Carpe

NN

Hebt u ook zo’n bijzondere hobby waar u graag eens over wilt vertellen? Neem dan contact met ons op via de contactpagina en we nemen u graag een interview af. Het is niet noodzakelijk dat u in Essen of omgeving woont.

Facebook259
Twitter
Follow Me
Tweet