Laatste nieuws:
Groene aanslagreiniger Action zeer gevaarlijk voor huisdieren

Groene aanslagreiniger Action zeer gevaarlijk voor huisdieren

Heb je een huisdier? Let op! Experts waarschuwen voor de groene aanslagreiniger van het merk Green Boots, welke onder andere door de Action verkocht wordt.

In het middel zit een dermate hoge concentratie gif – Didecyldimethylammonium chloride – dat het gevaarlijk kan zijn voor huisdieren. Die stof verdelgt namelijk niet alleen groene aanslag, maar zorgt ook voor brandwonden bij honden en katten.

Brandwonden-door-bestrijdingsmiddelen

Huisdieren kunnen het gif al binnenkrijgen als ze op een terras liggen of zitten dat met de aanslagreiniger is schoongemaakt. Als ze zich daarna schoonlikken, kunnen ze hun bek verbranden. De stof didecyldimethylammoniumchloride (DDAC) wordt als werkzame stof gebruikt in middelen voor desinfectie en voor het verwijderen van groene aanslag.
Van deze stof is bekend dat hoge concentraties en verkeerd gebruik kunnen leiden tot irritaties en brandwonden en dat de stof giftig is voor waterorganismen. Daarom heeft het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) in de toelating voor het gebruik van dit middel beschermende maatregelen zoals handschoenen en beschermende kleding voorgeschreven en moet voorkomen worden dat het product in het milieu terechtkomt. Hieruit blijkt dat zorgvuldig met het product omgegaan moet worden.

Gevaarlijke-reinigings-middelen-groene-aanslag-reiniger

Het stofje Didecyldimethylammonium Chloride zit ook in de groene aanslagreiniger van HG en Gamma, maar dan in verdunde vorm. Voor zover bekend zijn hier geen huisdieren door gewond geraakt.

Ook zeer schadelijk voor mensen

Ook mensen moeten oppassen met de onverdunde algenreiniger van de Action. De giftige stof in de flessen is onverdund. Het is absoluut gevaarlijk voor mensen en beschadigt direct levend weefsel als je het binnenkrijgt.

Bron: Tuindingen.nl
Foto: Pixabay

Facebook2.1k
Twitter
Follow Me
Tweet