Laatste nieuws:
Brandweerman in Nood - Oefening Essen - (c) Noordernieuws.be 2020 - 00u75

Brandweer oefent in Burgemeester Dierckxensstraat

Gisteravond werden er BIN oefeningen gedaan in de appartementen in de Burgemeester Dierckxensstraat

Oefeningen zijn van levensbelang

De technieken en benamingen van het materiaal zijn door de jaren heen sterk veranderd, dus regelmatige trainingen zijn van levensbelang. Bij interventies is het contact met de verantwoordelijke belangrijk, daarom moet iedere brandweerman altijd een ASTRID radio bij zich hebben. Gisteravond werden er twee oefeningen gedaan, namelijk: het nieuwe aflegsysteem en de BIN (Brandweer In Nood). Bij de BIN wordt geoefend hoe je bij, bijvoorbeeld, een instorting op een veilige en doordachte manier buiten geraakt. Bij interventies moet je elkaar blind kunnen vertrouwen. De mensen van de brandweer vormen dan ook een hecht team, die te allen tijde en in elke situatie op elkaar kunnen bouwen. Ook buiten het werk.

123 Brandweerman in Nood - Oefening Essen - (c) Noordernieuws.be 2020 - 23

Succes de komende dagen!

Er wordt een behoorlijke storm verwacht morgen, met nog veel wind in de dagen erna. We wensen alle mensen van de brandweer succes in deze drukke periode. Mocht je de brandweer nodig hebben, maar er is niemand in levensgevaar, draai dan niet het noodnummer, maar 1722!

Foto’s: Machteld Verrycken

NN

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.

Op de foto’s berust het auteursrecht. Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.

Facebook94
Twitter
Follow Me
Tweet