Laatste nieuws:
Kordate automobiliste voorkomt mogelijke ramp

Kordate automobiliste voorkomt mogelijke ramp

Gisteren werd de bestuurder van een auto verblind door de felle winterzon. Hierdoor kwam hij bij het afslaan van de Veldweg naar de Heikantstraat op de rails terecht. Een passerende automobiliste trad meteen op en voorkwam een mogelijke ramp.

“Die meneer probeerde maar door achteruit te rijden tussen de rails vandaan te komen.” vertelt Linda Andries, “Dat lukte natuurlijk niet. Ik ben er meteen naar toe gegaan en heb gezegd: ‘Mannen, dit gaat niet! Kom die auto uit.’ Toen ze uitgestapt waren, vroeg ik aan twee wandelaars aan de overkant of ze de politie wilden bellen, want ik heb mijn gsm bijna nooit bij me. Dat deden ze meteen en op dat moment gaf één van de inzittenden mij zijn gsm en zei: ‘Dan kan jij met de politie spreken.’ Dat heb ik gedaan en heb de nodige informatie doorgegeven. De politie zei me dat niemand mocht proberen de auto los te krijgen. Dus heb ik gewacht en een oogje in het zeil gehouden tot de politie er was en ondertussen was er nog meer volk bijgekomen. Voor mij was het toen veilig en ben ik doorgereden.”

Dank zij het kordate en koelbloedige optreden van Linda werd erger voorkomen!

LW

Facebook54
Twitter
Follow Me
Tweet