Laatste nieuws:
5 tips om je woning te verkopen tijdens de winter

5 tips om je woning te verkopen tijdens de winter

De wintermaanden zijn de moeilijkste maanden om je woning te verkopen. Het slechte en grijze weer zet je huis niet meteen in de verf. Mensen zijn meer bezig met de feestdagen dan met een woning aankopen. Toch zijn er enkele dingen die je kunt ondernemen om de verkoop tijdens de winter te stimuleren.

1. Authentieke verwarming
Heb je een openhaard of kachel in je woning? Steek hem dan zeker aan wanneer er mensen je huis komen bekijken. Zo voelt je huis meteen gezellig en warm aan en kunnen ze het enorme pluspunt, een open haard of kachel, niet over het hoofd zien.

2. Winterklare tuin
Wanneer je huis een mooie tuin heeft, is het zonde om deze niet volledig tot zijn recht te laten komen. Zorg ervoor dat gevallen bladeren weg geharkt zijn, je hagen mooi getrimd zijn, enzoverder. Je tuin winterklaar maken, is zeker de moeite wanneer je je huis wilt verkopen.

3. Winterse gezelligheid
Een koud en kil huis spreekt niet aan. Voorzie voldoende licht en steek eventueel enkele kaarsjes aan om het gezellig te maken. Leg ook een dekentje over de leuning van de sofa voor een knus en huiselijk gevoel. Opgelet, te veel winterse spullen ten toon stellen, kan ook op rommel beginnen lijken en dit wil je best vermijden.

4. Party time
Tijdens de winter worden er heel wat feestjes en etentjes binnenshuis georganiseerd. Heb je een ruimte die ideaal is om zulke feestjes te hosten? Zet deze dan zeker in de verf! Benadruk de voordelen die jij ondervond terwijl je er woonde.

Ga natuurlijk niet te diep in detail over je feestjes, want een potentiële koper is niet geïnteresseerd in de verhalen over een zatte nonkel op het laatste kerstfeestje.

5. Knusse kamers
Heb je ruimtes in huis die extra tot zijn recht komen tijdens de winter? Vergeet deze dan zeker niet uitvoerig te bespreken met potentiële kopers. Denk maar aan een veranda waar je van het winters zonnetje kunt genieten of een goed geïsoleerde kelderruimte die omgevormd kan worden tot een heuse speelkamer voor de kinderen tijdens de winter.

Je woning verkopen tijdens de wintermaanden hoeft niet problematisch te zijn. Denk goed na over welke voordelen jij ontdekte in je woning tijdens de winter en zet deze extra in de verf zodat de volgende mogelijke eigenaars de winterse pluspunten ook meteen kunnen ontdekken.

Bron: Hebbes.be

JH

Facebook9
Twitter
Follow Me
Tweet