Monique Holleman - Opruimcoach - u85

Heb jij een overzichtelijke voorraadkast?

Mijn naam is Monique Holleman en ik ben opruimcoach. Ik leer vrouwen met een druk en actief leven die zich ergeren aan rommel, hoe zij stap voor stap volgens een vaste opruimstrategie iedere kast, kamer of plank kunnen opruimen. Zodat de boel opgeruimd blijft en de ergernis verdwijnt. Na het interview Trots op mijn beroep! mag ik de komende periode mijn opruimtips en weetjes met de lezers van Noordernieuws.be delen. Omdat veel mensen een voorraadkast hebben, wil ik daar graag mijn eerste opruimtips over delen.

De voorraadkast
Geen betere raad dan voorraad, hoor ik mijn klanten vaak zeggen. Maar op het moment dat de voorraadkast niet goed is ingericht, kom ik vaak voorraad tegen die ver over de houdbaarheidsdatum heen is. Zelfs spullen die ronduit vergeten zijn. Om dit te voorkomen is het bij het inrichten van je voorraadkast allereerst belangrijk dat je een aantal opbergcriteria hanteert.

Deze opbergcriteria zijn:
• Plaats kleinere producten vooraan en grotere erachter, zodat alle producten goed zichtbaar zijn.
• Bewaar dezelfde soort producten bij elkaar, waardoor je in één oogopslag ziet hoeveel voorraad je van dat product hebt.
• Maak gebruik van doorzichtige opbergdozen of blikken, zodat duidelijk is hoeveel voorraad je nog hebt en wat je eventueel nodig hebt.

Al deze criteria zorgen ervoor dat je inzicht en overzicht blijft houden op je voorraad. Uiteindelijk leer je hierdoor ook hoeveel je van elke product dagelijks, wekelijks of maandelijks gebruikt. Daardoor kun je eenvoudig een maximale voorraad van ieder product gaan bepalen.

Geld besparen
De ervaring leert dat mijn klanten stuk voor stuk geld besparen, doordat zij de voorraadkast beter inrichten en een maximale voorraad hanteren. Daarnaast geeft het hen ook een gevoel van rust. Ze twijfelen niet meer of ze iets wel of niet in huis hebben, omdat het in één oogopslag zichtbaar is. Ik heb zelfs al klanten horen zeggen dat ze een blij gevoel krijgen als ze hun voorraadkast nu openen.

Het FEFO principe
Tot slot is het raadzaam om het FEFO principe ( First expired – First Out) toe te passen. Het FEFO principe wordt onder andere in supermarkten gebruikt. Producten met de kortste houdbaarheidsdatum worden vooraan gezet en producten met de langste houdbaarheidsdatum achteraan. Door dit principe toe te passen in je voorraadkast hoef je nooit meer producten weg te gooien die over de houdbaarheidsdatum zijn.

In onderstaand filmpje licht ik dingen nog even toe:

Wil je meer handige tips om ruimte, tijd en geld te besparen door je huis slimmer in te richten, vraag dan een gratis opruimadviesgesprek aan. Ik weet zeker dat ik jou bruikbare tips kan geven!

Monique Holleman

Facebook11
Twitter
Follow Me
Tweet


Alarm Van Loon en Benga Security zijn nu één!