Laatste nieuws:
Hans Francken Festival kondigt eerste headliner aan

Hans Francken Festival kondigt eerste headliner aan

Op vrijdag 9 en zaterdag 10 augustus vindt in Essen opnieuw het Hans Francken Festival plaats. Het festival onder leiding van muzikale duizendpoot Hans Francken, kondigde vandaag zijn eerste headliner aan. Op vrijdag komt niemand minder dan Bart Peeters de festivalweide in Essen in vuur en vlam zetten. Op zaterdag zet Hans Francken weer een indrukwekkend ensemble neer van bevriende artiesten van topniveau.

Bart Peeters

Essen vormt al enkele zomers het decor voor het Hans Francken Festival. Ook dit jaar zullen Hans Francken en zijn team een festival neerpoten, dat het kruim van de Vlaamse popmuziek verzamelt. Vrijdag 9 en zaterdag 10 augustus zijn de data die Noorderkempenaars alvast met stip kunnen aanduiden. Gisteren maakte het festival zelf hun eerste headliner bekend. Bart Peeters werd de ideale man bevonden om op vrijdag 9 augustus de festivalweide, aan de Oude Baan in Essen, een eerste keer te laten daveren. Bart Peeters staat exclusief voor de regio Noorderkempen in Essen. Het is de enige kans om hem in de omgeving te zien deze zomer. Op zaterdag is er het vaste recept Hans Francken Invites. Producer Hans Francken heeft als muzikale duizendpoot tentakels in alle geledingen van het Vlaamse muzieklandschap. Hij weet dan ook jaarlijks een programma samen te stellen, dat garant staat voor een avond boordevol hits. Op de Hans Francken Invites samenstelling is het nog even wachten, daar wordt momenteel nog naarstig aan gesleuteld door de organisatie. Maar we trappen een open deur in als we stellen dat er weer een heuse sterrenparade langskomt. Om een idee te geven bekeken wij de samenstelling van muzikale gasten van vorige jaren, een bloemlezing: Koen en Kris Wauters, Niels Destadsbader, Pommelien Thijs, Metejoor, Camille, De Kreuners, Natalia …

Nieuwe look en feel

De 2024 editie van HF Festival zal overigens een gloednieuwe frisse toets meekrijgen. Er werd een nieuwe look en feel gecreëerd op maat van een zomers weekend in augustus. “De nieuwe frisse huisstijl geeft ons een nieuw elan. We hopen dan ook binnenkort enkele bijzondere nieuwigheden te mogen aankondigen.” aldus Dave Vercauteren, van de organisatie van Hans Francken Festival.

Tickets voor het Hans Francken Festival zijn nu al te koop via HFFESTIVAL.be. Voor de vroege vogels is er nu al een early bird-actie. Gedurende de hele maand maart krijg je 5 euro korting op de aankoop van een combiticket (50 euro ipv 55 euro).

Praktisch

Hans Francken Festival
9-10 augustus
Oude Baan, Essen
Tickets/info www.HFFESTIVAL.be

Foto: ©Machteld Verrycken

Facebook23
Twitter
Follow Me
Tweet