Laatste nieuws:
Verkeersmaatregelen gansrijden Hoevenen 10 maart

Verkeersmaatregelen gansrijden Hoevenen 10 maart

Op zondag 10 maart is het gansrijden op het Frans Oomsplein te Hoevenen. Het plein en een deel van Markt wordt verkeersvrij gemaakt. Er wordt voor het doorgaand verkeer een lokale omleidng ingesteld. Het ganzenrijden wordt vooraf gegaan door een optocht van de gansrijders tussen 08:00 en 14:30.

Dit evenement start om 15:00 en eindigt omstreeks 19:00 (of tot na vrijgave politie). Het doorgaand verkeer wordt onderbroken op de Hoge Weg, Kerkstraat en Markt. Het Frans Oomsplein, Markt, Kerkstraat (van E. De Beukelaerlaan tot Markt) wordt volledig verkeersvrij gemaakt voor de organisatie van het gansrijden en randanimatie.

Er worden volgende tijdelijke verkeersmaatregelen genomen:

Stilstaan- en parkeerverbod op 10 maart
-Eduard De Beukelaerlaan, ter hoogte van huisnummer 2.
-Witvenstraat (tussen de kruispunten met Pauwelsdreef en Hooghuisstraat) over gans deze lengte en langs beide straatzijden.
-Witvenstraat (tussen de kruispunten met Hooghuisstraat en Parijse Weg) over gans deze lengte langs de kant van de even huisnummers.
-Pauwelsdreef tussen de kruispunt met Kerkstraat en Witvenstraat, langs de kant van de even huisnummers (+ in Pauwelsdreef vanaf nr. 13 tot Witvenstraat).
-Kerkstraat tussen Frans Oomsplein en Ettenhoven.
-Enkele plaatsen op de parking Blokwegvelden voor de transportwagen van de paarden.
-Ettenhoven van Dijkstraat tot aansluiting met Kerkstraat.
-Op de kopse parkeerplaatsen van het sociaal huis in August Huybrechtslaan.
-Frans Oomsplein, parkeerverbod geldt tot maandag 20 maart 2023 12u00 om het plein op te kuisen.

Eenrichtingsverkeer

Om het autoverkeer op een vlotte manier om te leiden wordt vanaf 14u00 het normale eenrichtingsverkeer in Witvenstraat tussen Hoge Weg en Hooghuisstraat gewijzigd. De tijdelijke toegelaten rijrichting is van Hoge Weg naar Hooghuisstraat. Tevens wordt de rijrichting in Hooghuisstraat (tussen Witvenstraat en Markt) omgedraaid, de tijdelijke rijrichting is van Witvenstraat naar Markt.

De weggebruikers moeten tijdens deze manifestaties de verkeersmaatregelen, aangeduid met verkeersborden, in acht nemen. Er kunnen in laatste instantie nog wijziging optreden. Dit websitebericht is uitsluitend informatief en brengt geen enkele verbintenis tot stand.

Minder hinder tips

-Maak uw verplaatsingen voor of na de richttijden van de manifestaties.
-Informeer uw bezoekers over de verkeerssituatie.
-Zoek een geschikte plaats voor uw auto moest u zich toch verplaatsen.

De Lijn

De omleiding voor de Lijn vind je op hun website.

Bron: gemeente Stabroek
Foto: Pixabay

Facebook11
Twitter
Follow Me
Tweet