Laatste nieuws:
Parktriatlon palmt Brasschaatse straten in -

Parktriatlon palmt Brasschaatse straten in

Naar aanleiding van Parktriatlon Brasschaat op zondag 30 juni worden een aantal verkeersmaatregelen genomen, zoals parkeerverboden in diverse straten. Straten die op het parcours liggen worden verkeersvrij gemaakt. Op de website van de gemeente Brasschaat (www.brasschaat.be/node/12679 ) kan je een overzicht vinden van alle straten waar een tijdelijk stilstaan- en parkeerverbod en/of rijverbod ingesteld wordt. Het ziekenhuis Klina blijft bereikbaar via de omleidingsroutes.

Parcours afgesloten

De wedstrijd op het grondgebied van de gemeente Brasschaat gaat door op een afgesloten parcours. Kijk op https://ap.lc/soQCF voor meer informatie. Vanaf 30 minuten vóór de eerste wedstrijd (+/- 12.00u) tot en met einde wedstrijd (+/- 17.00 uur) geldt in vele straten eenrichtingsverkeer. Indien nodig worden op de wedstrijddag tijdelijk bijkomende maatregelen getroffen.

Parktriatlon palmt Brasschaatse straten in

Signaalgevers

Naast politiemedewerkers worden ook signaalgevers ingezet. Deze zijn gemachtigd om het verkeer stil te leggen. De weggebruikers zijn verplicht hun richtlijnen op te volgen. Het negeren van deze richtlijnen betreft een verkeersinbreuk. Een signaalgever is te herkennen aan de Belgische driekleur armband en is drager van een verkeersbord C3.

Geen bus

Op zondag 30 juni worden bepaalde bushaltes van de lijnen 730 en 780 niet bediend. Lijn 730 wordt ingekort tot aan het ziekenhuis Klina. De nodige signalisatie is voorzien aan de tijdelijke niet-bediende en tijdelijke haltes.

Park blijft toegankelijk

Het gemeentepark blijft voor iedereen toegankelijk en is het snelst bereikbaar via de omleidingswegen. De parkings in het park blijven voor iedereen toegankelijk, met uitzondering van parking 4a (Kasteel van Brasschaat), 4b (Remise) en 3a (petanque). Sportoase Elshout is per wagen bereikbaar.

Sportief evenement

De Parktriatlon van Brasschaat is dit jaar aan zijn 40ste editie toe. De jeugdreeksen starten vanaf 9.00 uur in het zwembad van Sportoase. De seniors leggen hun zwemproeven voor de kwart- en 1/8ste -triatlon af in de E10 plas in Schoten vanaf 13 uur. De wisselzone is daar voorzien ter hoogte van de Waterskiclub (WSK) in de Elzendreef in Schoten. Dan gaat het richting het grondgebied van Brasschaat waar de wedstrijd vervolgd wordt op het afgesloten parcours. De wisselzone in het gemeentepark is voorzien op de Hemelweide. De aankomstlijn wordt getrokken ter hoogte van de kasteelweide in het park.

Alle info kan je ook nalezen op https://triatlon.vlaanderen/kalender/18904-40ste-parktriatlon-van-brasschaat-2024-06-30/reeksen en op https://triatlonbrasschaat.be/info/.

MLH

Foto: © Freepik

Facebook13
Twitter
Follow Me
Tweet