Laatste nieuws:
Grensovergang speciale tractorsluizen (alleen) voor landbouwers

Grensovergang: speciale tractorsluizen (alleen) voor landbouwers

In deze periode is het van belang dat ook de land- en tuinbouwers hun taak kunnen blijven verderzetten aan beide kanten van de landsgrens. Om de hinder aan de gecontroleerde overgangen te beperken, voorziet het gemeentebestuur op vier plaatsen speciale tractorsluizen.

Vier bijkomende doorgangen

De tractorsluizen komen aan volgende grensovergangen:
-Noordeneind t.h.v. huisnummer 20
-Heiblok t.h.v. huisnummer 31
-Scham t.h.v. huisnummer 100
-Wezellaan voorbij het kruispunt met de Dassenlaan

Betonnen gootblokken

De sassen worden zo geplaatst, dat alleen landbouwvoertuigen er voorbij kunnen. Al het andere wegverkeer blijft strikt verboden en zal er zich bovendien vastrijden. De tractorsluizen worden gevormd door stevige betonnen gootblokken. Voor de veiligheid plaatst de gemeente op elk van de vier locaties een nadarbareel met knipperlichtsignalisatie en een bord met opschrift.

Ringweg niet toegankelijk voor tractors

We vragen de landbouwers om de nadarhekken na elke doorgang terug te plaatsen en elders geen betonblokken te verplaatsen. Naast de tractorsluizen aan Noordeneind, Heiblok, Scham en Wezellaan, blijft ook de grensovergang aan de Moerkantsebaan (richting Huijbergen) open voor het landbouwverkeer. De overgang aan de Ringweg (N117) is niet toegankelijk voor tractors.

Bron en foto: gemeente Essen

Facebook92
Twitter
Follow Me
Tweet