Laatste nieuws:
Geef jij voorrang aan zorgverstrekkers

Geef jij voorrang aan zorgverstrekkers?

Heel wat zorgverleners draaien, net als de mensen die in voedingswinkels werken, lange werkdagen. Daarom vragen we om via een affiche in je winkel aan te tonen dat je voorrang verleent aan zorgverstrekkers.

Enige tijd geleden zijn er in Vlaanderen eerstelijnszones opgericht. De ‘Eerstelijnszone Noorderkempen’ zorgt ervoor dat de zorgverstrekkers van de gemeenten Essen, Brasschaat, Kalmthout, Kapellen en Wuustwezel samenwerken en elkaar versterken. Met de huidige coronacrisis neemt de eerstelijnszone een belangrijke rol in bij de coördinatie van de zorg, en bij de ondersteuning van alle zorgverstrekkers in de eerste lijn.

Een eerste vraag die de eerstelijnszone u stelt is om een affiche (download onderaan dit artikel) uit te hangen in uw winkel en de mensen die een onderstaande badge of een badge van de politie tonen voorrang te verlenen. Zo is het voor jullie als winkeliers ook duidelijker wie een zorgverstrekker is. Als bijlage bezorgen we jullie ook enkele affiches die jullie aan de winkel kunnen ophangen zodat andere bezoekers deze maatregel begrijpen.

Geef jij voorrang aan zorgverstrekkers2

Een tweede vraag is om eventueel, wanneer jullie werken met online bestellingen, ook hier deze voorrangsregel toe te passen.

We bedanken jullie voor jullie inzet en hopen jullie via deze weg ook mee te kunnen ondersteunen. Indien er nog vragen zijn, kan u deze stellen aan Cindy De Roeve, Voorzitter Eerstelijnszone Noorderkempen via info@elznoorderkempen.be

affiche_zorgverlener2 (002).pdf

Bron: gemeente Essen
Foto: Pixabay

Facebook109
Twitter
Follow Me
Tweet