Laatste nieuws:
Essen pompt 70.000 euro in de lokale economie

Essen pompt 70.000 euro in de lokale economie

De handelaars en ondernemers van Essen kunnen alle steun gebruiken tijdens deze crisis; van de Essenaar zelf door zoveel mogelijk lokaal te kopen, maar ook door het gemeentebestuur. Daarom pompt de gemeente 70.000 euro in de lokale economie door middel van consumptiecheques. Dit alles is in nauwe samenwerking met Unizo Essen om van het relanceplan een succes te maken.

De gemeente schreef per mail zo veel mogelijk lokale handelaars aan om zich in te schrijven voor twee soorten cheques, waarmee extra middelen naar de lokale economie kunnen stromen.

Consumptiecheque in samenwerking met Unizo

Het ene is een consumptiecheque voor gemeentepersoneel dat ze alleen in de eigen gemeente kan besteden. De cheque kwam er naar aanleiding van een nieuw sectoraal akkoord dat voor een koopkrachtverhoging zorgt voor lokale ambtenaren. De gemeente werkt samen met Unizo Essen, die voor de terugbetaling zorgt van de cheques aan de handelaars.

Wil je je als handelaar ook inschrijven voor de consumptiecheque, klik dan op deze link.

VVV-waardebonnen

De andere cheque is een VVV-waardebon voor kwetsbare gezinnen. De gemeente ontvangt een subsidie van de Vlaamse overheid van 33.000 euro. Meer dan 200 gezinnen uit Essen ontvangen waardebonnen ter waarde van 155 euro. Zij kunnen de bon gebruiken bij meer dan 80 Essense handelszaken.

Wil je ook opgenomen worden in de lijst van de VVV-waardebon, neem dan contact op Toerisme Essen via info@vvvessen.be.

Eindejaarsactie Unizo

De eindejaarsactie van Unizo loopt van 1 tot 31 december. Klanten kunnen stempels verzamelen en maken kans op een serieuze prijzenpot. De prijzenpot wordt dit jaar trouwens verdubbeld naar aanleiding van de coronacrisis.

Wil je deelnemen aan de eindejaaractie 2020 van Unizo, vul dan dit formulier in en mail dit naar info@unizoessen.be.

Meer informatie?

ondernemen@essen.be

Bron: gemeente Essen
Foto: Pixabay

Facebook55
Facebook
Twitter