Eerste Zeepkistenrace Xi*tings groot succes!

Eerste Zeepkistenrace Xi*tings groot succes!

Het miezerde aan het begin van de middag af en toe, maar dat weerhield de mensen niet om naar de eerste editie van de Zeepkistenrace te komen kijken! 17 teams met deelnemers in bijna alle leeftijdscategorieën hadden leuke en originele zeepkisten gemaakt en streden daarmee om de diverse prijzen: Wie heeft de rapste? Wie heeft de langste? Wie is het rapste klaar? De algemene prijs was voor de genoemde criteria, de schoonheidsprijs voor de mooiste ‘gewoon’ en de mooiste gesponsord. Voor de publieksprijs kon het publiek zijn stem uitbrengen welke zeepkist favoriet was.

Zeer grote opkomst

De grote opkomst was voor de organisatie ook een verrassing bij deze eerste keer. “Dit hadden we niet verwacht,” vertelt Anne Deckers, één van de organisatoren, “natuurlijk zijn we hier heel erg blij mee!” Het was moeilijk te zeggen wie meer plezier hadden: de deelnemers of de toeschouwers. Het was een groot, vrolijk en zeer goed georganiseerd evenement, waarbij veiligheid op de eerste plaats stond.

Emmertje draaien

Bij één van de onderdelen moest een teamlid tien keer rond een emmertje draaien, waarna hij of zij ‘dronken’ in de zeepkist moest plaatsnemen die net aan was komen racen. Hierna moest de kist vanuit de Handelsstraat de Stationsstraat in worden gestuurd, wat niet altijd even recht ging, maar wel erg leuk was!

Winnaars

De diverse prijzen werden als volgt verdeeld:
De pechprijs ging naar Gas der oep, de publieksprijs naar De Lunchboetiek, de schoonste gesponsord: De Lunchboetiek, de schoonste niet gesponsord: Pieter Post Team.
De algemene winnaar was Brems Racingteam

Rex

Er was ook genoeg te eten en te drinken. Gert Raijmakers van café Rex had voor een groot terras gezorgd waar de vrolijke sfeer ondersteund werd met live muziek. Een springkasteel zorgde ervoor dat de kleinsten ook lekker bezig konden zijn.
Het was een geweldige dag, chapeau voor de organisatoren en dank aan de gemeente Essen die altijd bereid is leuke evenementen te ondersteunen!

LW

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.
Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.

Facebook111
Twitter
Follow Me
Tweet