De Hobby van Marc De Preker - (c) noordernieuws.be

De bijzondere hobby van… Marc De Preker

Marc De Preker (57) is geen onbekende in onze populaire docureeks. Al eerder vertelde hij over zijn hobby: gin verzamelen (en daar zitten heel smakelijke bij!). Maar hij heeft nog een hobby, die veel omvattender is: het organiseren en uitvoeren van acts, films en fotoshoots.

James Bond

“In 2003 had ik een collega die een grote fan was van James Bond. Ik stelde hem voor een fotoshoot te laten maken op een mooie locatie met een stoere auto en mooie dames. Het eindresultaat was geweldig en we waren er erg tevreden over.”

Wensenkermis

“Op de radio was het programma Wensenkermis en mijn collega vroeg of dat niks voor ons zou zijn. Ik heb toen Vanessa Van Houten gebeld. Ze belde me terug en vroeg me om wat foto’s op te sturen. Al drie dagen nadien mochten we naar de radiostudio komen. Dat is heel snel, maar ze vonden de foto’s zo interessant! In de uitzending vroegen ze ons: ‘Wat zouden jullie willen doen?’ We antwoordden dat we graag een filmpje zouden willen maken.”

Uitzonderlijke locaties

“Daar kwamen reacties op, van onder andere een cameraman en een regisseur. Met diverse mensen hebben we een scenario uitgeschreven en zijn we eraan begonnen. We hebben locaties uitgezocht en toen is het helaas door onenigheid met de regisseur afgeketst. Helaas, want ik had echt prachtige locaties uitgezocht, zoals het vliegveld van Deurne. We hebben in een vliegtuig en op de tarmac mogen filmen. Een achtervolging met speedboten op de Schelde, waarvoor de rivier twee uur was afgesloten voor ons, het casino van Brussel, … Maar de regisseur wilde andere dingen dan wij, dus is dat project afgeketst.”

Hier de trailer van de film ‘Zus’ waaraan gewerkt werd:

Bright Brilliant Productions

“Ik vond het project te mooi om te stoppen en samen met cameraman Guy heb ik de vzw Bright Brilliant Productions opgericht. De collega is er ook nog steeds bij betrokken, maar Guy en ik doen het meeste werk.”

Ontvoering a la James Bond

“Op een keer kreeg ik telefoon van iemand die in James Bondstijl ging trouwen, hij vroeg ons langs te komen om te kijken wat we zouden kunnen organiseren. Deze man was bestuurslid van Stoomcentrum Maldegem en had via via over ons gehoord. Hij zou op de stoomtrein die vanuit Maldegem vertrok gaan trouwen en wij zouden de trein voor vertrek overvallen en de bruid ontvoeren. Het probleem was dat er 200 mensen op de trein aanwezig zouden zijn, die van niks wisten. We hebben toen bij de politie en gouverneur vergunning aangevraagd, in verband met de veiligheid. We waren gemaskerd en ‘gewapend’ en met drie hummers moesten we naast de trein stoppen. We hebben de bruid ontvoerd en zijn met haar weggereden. Op een bepaald punt kruisten de wegen van de trein en de hummers elkaar en werd de bruid door de bruidegom gered. De gasten hadden toen natuurlijk allang in de gaten dat het in scene was gezet. Toen deze zelfde meneer 60 werd hebben we een live optreden op zijn verjaardag gedaan in Al Caponestijl. Wat de man alleen niet wist, was dat we zijn kostuums aan hadden. Dit was het begin van onze acts en zo is de bal aan het rollen gegaan.”

Meerdere optredens

“We hebben al bij een bedrijf opgetreden, daar deden we een westernshow, ook bij een jaarmarkt en zo nog een aantal optredens op diverse locaties. We hebben ook mensen die daar films van maken: we hebben onze eigen reportageploeg! Ik hou van de gezonde stress en deadlines halen. Ik organiseer meestal alles en probeer de mensen te vinden die het leuk vinden om te acteren. Ik zou bij deze dan ook graag vragen om, als mensen zich geroepen voelen en die dit graag zouden willen doen, zich op te geven!

Overval

“We waren aan het oefenen voor die bruiloft, niet in een trein maar bij de spoorweg en we droegen bivakmutsen en hadden nepwapens. Ineens kwam er politie aan en we snapten meteen dat dat voor ons was. Ik deed mijn bivakmuts en bomgordel af en toonde de papieren met de toestemming van gouverneur en politie. Later die dag reed ik naar huis en werd bij de afslag van Sint Job ingehaald door allemaal politiewagens en in een mum van tijd was heel de baan afgezet. Bij het rond punt met de legoblokken werd iedereen aangehouden en werden de auto’s doorzocht. Mijn kofferbak lag vol bivakmutsen en die nepwapens. Het bleek dat de Pizza Hut in Schoten was overvallen. Had ik die papieren niet bij me gehad, had ik ongetwijfeld de nacht op het politiebureau mogen doorbrengen.”

Vind jij het leuk om te acteren en mee te doen aan de geweldige acts van Bright Brilliant Productions? Geeft je dan op bij Marc of Guy of via de website.

Marc: 0486-96.57.29
Guy: 0484-56.70.19

brightbrilliantproductions.wordpress.com

LW

Hebt u ook zo’n bijzondere hobby waar u graag eens over wilt vertellen? Neem dan contact met ons op via de contactpagina en we nemen u graag een interview af. Het is niet noodzakelijk dat u in Essen of omgeving woont.

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.
Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.

Facebook7
Twitter
Follow Me
Tweet