Een blik achter de schermen bij Kalmthoutse scholen

Een blik achter de schermen bij Kalmthoutse scholen

Het is nog even wachten tot de scholen opnieuw open gaan. In de tussentijd worden de leerlingen van de Kalmthoutse scholen ijverig aan het werk gezet via thuisonderwijs. Wij polsten bij enkele scholen hoe zij te werk gaan.

GBS Maatjes

“Wij proberen onze Maatjes warm te maken om toch te blijven leren. Speelse opdrachtjes, filmpjes, powerpoints, videogesprekken, … helpen daarbij! Maar vooral: we missen ze zo erg. Nog eventjes en al onze juffen en meesters zijn in knock-down door het gebrek aan maatjes!” Wil je weten hoe het de leerkrach­ten en maatjes in lockdown vergaat? Zij maakten een leuke compilatie. Je kan het filmpje bekijken via https://www.youtube.com/watch?v=8dzI28wutzg

3D en 4Sprong

De basisscholen 3D en de 4Sprong organiseerden op zaterdag 18 april een afhaalmoment. Per leerling lagen de schoolboeken en ander schoolmateriaal klaar. Leerkrachten gaven informatie over de aanpak na de paasvakantie, de directie informeerde over mogelijkheden om laptops van de school te ontle­nen. Per klas kregen ouders een uur waarop ze het materiaal konden afhalen. Daardoor was er voldoende afstand mogelijk.

Go! Erasmusatheneum

“Een gezonde geest in een gezond lichaam, daar blijven we voor gaan op het GO! Erasmusatheneum, zelfs in deze moeilijke coronatijden. Leerlingen krijgen gestructureerd les op afstand en laptops werden verdeeld onder leerlingen die er geen hadden. Lichaam en geest krijgen een extra boost met onze Erasmus CoRUNa https://www.g-o.be/coteaching-colearning-coruna/.”

Gitok bovenbouw

Ook op Gitok bovenbouw ging men op 20 april van start met pre-teaching via online lessen en taken. Vooral voor de PV-vakken in de bso-afdelingen is dat een hele klus, daar is een creatieve aanpak de norm.

Bron: gemeente Kalmthout
Foto: Pixabay

Facebook26
Twitter
Follow Me
Tweet


Alarm Van Loon en Benga Security zijn nu één!