Laatste nieuws:
Leerlingenbestand Gitok bovenbouw blijft gestaag groeien

Leerlingenbestand Gitok bovenbouw blijft gestaag groeien

Gitok bovenbouw is een gevestigde waarde in Kalmthout en omstreken. Leerlingen kunnen zich op diverse vlakken specialiseren en kiezen voor verder studeren of het gaan verkennen van de arbeidsmarkt.

STEM-domeinschool

Gitok is een STEM-domeinschool waar alle faciliteiten worden aangeboden, maar je hoeft niet meteen te beslissen hoe je je studieloopbaan gaat invullen. Juist de schoolstructuur in Gitok geeft aan waarop leerlingen worden voorbereid. “We hebben drie mogelijkheden,” legt Bart Meukens, Pedagogisch Directeur, uit. “De doorstroomfinaliteit, om door te stromen naar opleidingen binnen universitair en hoger onderwijs. De dubbele finaliteit, dan kunnen leerlingen doorstromen naar de arbeidsmarkt of een opleiding binnen het hoger onderwijs. En als derde de arbeidsmarktfinaliteit, dan stromen ze dus door naar de arbeidsmarkt.”

Leerlingenbestand Gitok bovenbouw blijft gestaag groeien
Bart Meukens
Opvallend veel meisjes

“Dit jaar hebben zich opvallend veel meisjes aangemeld voor de STEM-opleidingen (Science Technology Engineering Mathematics),” zegt Steff Nouws, Pedagogisch Adviseur. “Dit is uniek en we hebben het gevoel dat ze, door de modernisering in de wereld van wetenschap en technologie, hun mannetje prima kunnen staan. Die stijging is al een paar jaar gaande dus hebben we nu een mooie spreiding van het 3de tot het 7de leerjaar.”

Leerlingenbestand Gitok bovenbouw blijft gestaag groeien
Steff Nouws
Qua toepassing en kennis veel meer de diepte in

“Elk jaar nodigen we een dertigtal klasjes van basisscholen uit, om kennis te maken met onze school. Als leerlingen van de lagere school zien en leren wat er in het bedrijfsleven allemaal te doen is, wekt dat hun interesse. Hier kun je verder op de basis die aangereikt wordt op de lagere scholen en ga je qua toepassing en kennis veel meer de diepte in. Alle leerlingen werken met een laptop die via de school te verkrijgen is. Dit om te leren communiceren volgens de geldende etiquette en te kunnen werken met programma’s als Word, Excel, Autocad en moderne technologische software. Daarnaast hebben we de richting Industriële Informatie en Communicatie Technologie.”

Leerlingenbestand Gitok bovenbouw blijft gestaag groeien5

>h5>90% heeft contract voor einde schooljaar

“We zorgen ervoor dat bij onze STEM-opleidingen het geleerde in praktijk kan worden gebracht en leiden leerlingen op voor knelpuntberoepen. In het 6de en 7de leerjaar lopen ze stage binnen de arbeidsmarkt en zeker 90% van de leerlingen heeft al een contract of kan zeker een contract hebben, voor het einde van het schooljaar! We zijn een domeinschool, dus in elk domein kijken we samen met de ouders waar de leerlingen in uitblinken en hoe ze door kunnen groeien naar een baan waar ze goed in zijn en hopelijk gelukkig in worden.”

Leerlingenbestand Gitok bovenbouw blijft gestaag groeien8

Fantastisch team

“Gitok trekt nog steeds leerlingen aan dankzij de dagelijkse inzet en ondersteuning van alle 130 personeelsleden. Ons leerlingenbestand is dit jaar 10% gegroeid en staat nu op 780 in de leeftijd van 14 tot 19 jaar. We zetten ons beste beentje voor en zijn nog op zoek naar twee voltijdse leerkrachten voor Werktuigmachines en Levensbeschouwing. Daarnaast zijn er nog vacatures voor enkele kleinere opdrachten. We hebben een fantastisch team waarbinnen iedereen bereid is een stapje meer te doen als het nodig is en daar zijn we trots op!”

www.gitok.be
Facebook

Foto’s: © Jonas Coene

NN

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.

Op de foto’s berust het auteursrecht. Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.

Facebook87
Twitter
Follow Me
Tweet