Laatste nieuws:

Drukte op Paasmarkt Essen ondanks het grijze weer

Het miezerde af en toe en de lucht was grijs, maar ondanks dat werd de Paasmarkt in het centrum van Essen vandaag druk bezocht. Er was van alles te koop, te eten en natuurlijk te drinken en toen ineens de zon doorbrak, werd het nog gezelliger.

Paasmarkt Essen 2018

Niet alleen kinderen konden hun gezicht laten schminken, ook volwassenen liepen met prachtig gedecoreerde gezichten rond. Geuren van gebakken ajuin, hamburgers en wafels wisselden elkaar af en je kon bij de diverse kramen van alles proeven. Uit de stand van De Bijster kwam vrolijke orgelmuziek. Het was afkomstig van het orgel dat Arthur Cloostermans aan de zorginstelling had geschonken.

Arthur Cloostermans met orgel De Bijster op Paasmarkt Essen 2018

Orgelmuziek

“Een overleden vriend van me had vier orgels,” vertelt Arthur, “hij had een speciale camionette waarmee hij met zijn orgels langs de rusthuizen ging. Na zijn overlijden heb ik een van die orgels gekocht en die in De Bijster geplaatst. Mijn echtgenote werd daar verzorgd en dat werd met zoveel liefde gedaan, dat ik het orgel uit dankbaarheid aan de instelling heb geschonken. Mijn vrouw heeft daar twee jaar gewoond en is vier jaar geleden overleden. De verpleging behandelde haar alsof het hun eigen moeder was, dat zal ik nooit vergeten. Later heb ik van de weduwe van die vriend dit orgel, dat makkelijker in gebruik is, gekocht. Ik heb deze in De Bijster geplaatst en het andere orgel is naar Sint-Vincentius in Kalmthout gegaan. In De Bijster kom ik nog steeds. Iedere zondag ga ik er naar toe om de mensen die naar de mis willen te begeleiden.”

Arthur Cloostermans
Arthur Cloostermans

Er waren veel vrolijke mensen op de Paasmarkt, maar zeker eentje had een gouden hart en wist zijn dankbaarheid op een originele, warme manier te tonen.

LW

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.

Op de foto’s berust het auteursrecht. Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.

Facebook17
Twitter
Follow Me
Tweet