Laatste nieuws:
Een wespennest op zolder verwijderen

Een wespennest op zolder verwijderen

Voor veel mensen vormen wespen een grote nachtmerrie! In het bijzonder wanneer de wespen ook in huis komen. Vooral een wespennest op zolder komt regelmatig voor. Niet alleen kunnen de wespen ziektes in huis verspreiden, ook zorgen ze voor venijnige steken. In het ergste geval resulteert zo’n wespensteek in een vervelende zwelling, als gevolg van een allergische reactie. Reden genoeg om de kans op een wespenplaag in huis zo klein mogelijk te maken! Er zijn verschillende stappen die je kunt zetten om wespen buiten je woning te houden. Zet bijvoorbeeld een paar kruidnagels in een halve citroen of sinaasappel. De sterke geur van de kruidnagel zal de wespen afschrikken.

Mocht je onverhoopt toch met een wespennest te maken krijgen, bijvoorbeeld op zolder, dan is het raadzaam om deze zo snel mogelijk te verwijderen. Een wespennest verwijderen is geen eenvoudige klus, waardoor het inschakelen van professionele hulp vaak een verstandige keuze is. Een wespennest laten verwijderen doe je door een ongediertebestrijdingsdienst in te schakelen. Gedurende het voorjaar en de zomer zal het wespennest steeds groter worden.

Het ontstaan van een wespennest op zolder

Wespen zoeken voor het opbouwen van een wespennest naar een veilige, het liefst ietwat beschutte plek in of rondom je woning. De nok van je woning, op de zolderruimte, is een goed voorbeeld van zo’n plek. Hier hebben de wespen geen last van de wind en worden zij vaak niet gestoord. Je merkt een wespennest op zolder aan het feit dat de wespen voortdurend in de richting van de nok van je woning blijven vliegen. Via de ruimte onder de dakpannen op het dak van je woning kunnen ze bij het nest komen. Ook kleine scheurtjes of gaatjes in een bitumen dakbedekking kunnen een goede ingang voor de wespen zijn.

Tip: let ook goed op wespennesten die tussen de muren van je woning ontstaan. Het is belangrijk om de wespen in een vroeg stadium te laten bestrijden. Niet alleen is dit makkelijker, ook maakt het de kans op schade aan je woning een stuk kleiner. De wespen kunnen bijvoorbeeld voor beschadigingen aan je isolatiemateriaal zorgen.

Een wespennest laten verwijderen door professionals

Het is sterk aan te raden om de wespen door een professionele ongediertebestrijder te laten bestrijden. Niet alleen beschikken deze ongediertebestrijders over veel meer ervaring, ook hebben ze de juiste hulpmiddelen om het wespennest op een professionele wijze te verwijderen. Je moet er immers niet aan denken dat er nog wespen in leven blijven bij het verwijderen van het nest. Dit vergroot de kans dat er kort na het verwijderen van het nest een nieuw nest wordt opgebouwd. In iedere stad zijn organisaties te vinden, die je kunnen helpen bij het verwijderen van wespennesten. Niet alleen bij het verwijderen van een wespennest op zolder, ook bij het verwijderen van wespennesten in de grond of tussen muren.

Gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen wordt afgeraden

Zelf een wespennest op zolder verwijderen wordt afgeraden. Denk aan het risico op venijnige wespensteken! Ook het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen is niet altijd even verstandig. De kans bestaat immers dat je kinderen of bijvoorbeeld huisdieren met de gifstoffen in aanraking komen.

Bron: Bouw en Wonen
Foto: Pixabay

Facebook27
Twitter
Follow Me
Tweet