Laatste nieuws:
Intocht Sinterklaas Heikant Essen 2017 - (c)Noordernieuws.be - DSC_7349u65l

Dit jaar rijdt Sinterklaas op zijn trouwe paard ‘Slecht weer vandaag’

Zondag 17 november is het weer zover! Dan komt Sinterklaas aan op de Heikant, waar zijn muzikale Pietenbende hem zal ophalen bij de Kiekenhoeve. Reden om de goedheiligman, zoals elk jaar, even op te bellen.

Problemen met de Snoeppiet

Het duurde tamelijk lang voordat Sinterklaas opnam en toen hij dat deed hoorden we hem mopperen. Bezorgd vroegen we wat er aan de hand was. Hij zei: “Ik ben nogal afgevallen en toen ik naar de telefoon liep, struikelde ik over mijn gewaad en viel ik tegen het tafeltje aan.” Op onze vraag hoe het kon dat hij zo was afgevallen en of hij niet ziek was geweest, antwoordde hij met een zucht. “Onze Snoeppiet, zijn naam verraadt het al, die voor het snoep van de kinderen zorgt, is zelf helemaal verslaafd aan die zoetigheid. Al die suiker is niet goed voor een mens, dus voor hem ook niet. Nu hebben we hem op een snoeploos dieet gezet. Maar ja, we kunnen nu zelf ook geen marsepein, chocoladeletters of van die heerlijke pepernoten snoepen. Dat is niet aardig. Dus kauwen we op worteltjes, komkommertjes en voelen ons net een konijn. En we moeten Snoeppiet natuurlijk goed in de gaten houden, of hij niet stiekem toch allerlei lekkers naar binnen werkt. Dus nu zijn we allemaal kilo’s afgevallen, met als gevolg dat mijn gewaad losser zit en over de grond sleept. Vandaar het struikelen.”

Dit jaar rijdt Sinterklaas op zijn trouwe paard ‘Slecht weer vandaag’

Zijn trouwe paard ‘Slecht weer vandaag’

We maakten instemmende geluiden en vroegen hoe hij zijn intocht dit jaar heeft gepland. “Nou, dit jaar doe ik het anders”, vertelt Sinterklaas en we hoorden hem in zijn baard krabben. “Alle jaren rijd ik met een koets vanaf de Kiekenhoeve naar zaal Heikant. Maar dat ga ik nu anders doen! Speciaal voor de kinderen, zal ik deze keer op mijn trouwe paard ‘Slecht weer vandaag’ naar de feestzaal rijden. Omdat ik de kinderen zo graag kennis wil laten maken met mijn trouwe vriend. Ik zou het leuk vinden als ze wat worteltjes mee zouden nemen. Geen suikerklontjes, dat is zo slecht voor zijn tanden! Nee, dat is geen goed idee.”

Dit jaar rijdt Sinterklaas op zijn trouwe paard ‘Slecht weer vandaag’2

Sinterklaasbrievenbus

“Vanaf morgen, zondag 3 november, staat trouwens de Sinterklaasbrievenbus bij zaal Heikant en ik hoop dat ik weer veel van die prachtige tekeningen en zelfgemaakte cadeautjes mag ontvangen. Dat is elk jaar zo ontzettend genieten en ik bewaar ze ook allemaal! Als ze die in die speciale brievenbus steken, komt het helemaal goed.”
Op de achtergrond hoorden we het geluid van een koektrommel die werd geopend. Sinterklaas riep meteen: “Nee, Snoeppiet, nee, dat gaan we niet doen! Zet dat blik weg, niks mee te maken. Weg!” We hoorden een klap alsof de telefoon op de grond viel en daarna alleen nog maar tuut… tuut… tuut.

Sinterklaas - Brievenbus voor de kinderen - (c) Noordernieuws.be - DSCN7053u

Kom jij ook Sinterklaas welkom heten?

Kom jij Sinterklaas ook verwelkomen op zondag 17 november? Zijn muzikale Pietenbende vertrekt om 13:00 van zaal Heikant (Heikantstraat 138) naar de Kiekenhoeve (Moerkantsebaan 54). Daar halen ze de goedheiligman en zijn paard ‘Slecht weer vandaag’ op en begeleiden hem naar de zaal, waar de Sinterklaasshow zal plaatsvinden. Kom jij verkleed als Sinterklaas of Zwarte Piet? Dan maak je kans op een leuk prijsje. Aan het eind van het feest mag je hoogstpersoonlijk een leuke zak vol lekkers bij Sinterklaas halen.

Foto’s: Noordernieuws, Pixabay

NN

Facebook110
Twitter
Follow Me
Tweet