Laatste nieuws:
Sinterklaas intocht Essen-Heikant 2019 - (c) Noordernieuws.be - HDB_9266u

Sinterklaas en zijn trouwe paard ‘Slecht weer vandaag’ enthousiast verwelkomd

Sinterklaas en zijn trouwe paard ‘Slecht weer vandaag’ troffen het met het stralende weer. Ze hadden een vermoeiende reis achter de rug vanaf de boot naar de Heikant. Maar toen ze al die stralende gezichtjes zagen, waren Sint en zijn Pieten dat al snel vergeten.

Snoeppiet maakte alles op

Toen de Sint zijn paard besteeg zette hij zijn mijter even af, want hij is heel netjes op zijn kleding. Maar die werd snel weer opgezet en kon de tocht naar zaal Heikant beginnen. Het was dringen om binnen te raken, want er waren heel veel kinderen gekomen om de goedheiligman te begroeten. Er was nog een probleem, want de Snoeppiet die in Spanje al constant van alles zat op te eten, had dat nu weer gedaan. Alle snoep was op! De Bakpieten brachten uitkomst, gelukkig, want een Sinterklaasfeest zonder lekkers is geen feest. Sinterklaas en zijn Pieten waren ook blij te zien dat de kinderen allemaal hun tanden zo goed poetsten, want het was duidelijk dat het daar bij de Snoeppiet nogal aan gemankeerd had.

Alle Pieten die op het feest aanwezig waren, mogen vanavond op de zetel blijven zitten. Sinterklaas zal op zijn paard, begeleid door andere Pieten, vannacht over de daken gaan om de klaargezette schoenen te vullen. Dus niet vergeten je schoen te zetten en doe er een wortel in voor ‘Slecht weer vandaag’!

NN

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.

Op de foto’s berust het auteursrecht. Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.

Facebook376
Twitter
Follow Me
Tweet