Hoe gaat het met Sinterklaas?

We hoorden dat Sinterklaas op zondag 19 november naar de Heikant in Essen komt. Tijd om hem dus, zoals elk jaar rond deze tijd, even op te bellen.

“Hallo?”
“Hallo Sinterklaas, zoals elk jaar bellen we even op hoe het gaat en of u al bijna klaar bent voor de grote reis. Hebben jullie een fijne zomer gehad?”
“Leuk je weer te horen! Ja, we zijn ons aan het voorbereiden en vertrekken donderdag 2 november. De cadeautjes worden al ingeladen, zodat we ons niet hoeven te haasten de laatste twee dagen. Ook moet er meer slaapruimte komen, want de Pieten die altijd mee gaan, hadden weer zulke enthousiaste verhalen vorig jaar, dat er nu nog meer Pieten mee gaan. Je vraagt hoe de zomer was, tja, dat was wel heel heftig af en toe. Daar hebben jullie in België vast wel over gehoord: stormen, overstromingen en hittegolven.”
“Sinterklaas, hoe hebben jullie die tijd doorgebracht? Want van buiten zitten en naar het strand gaan zal niet veel gekomen zijn dan.”
“Dat klopt. Gelukkig staat het paleis op een heuvel, dus van de overstromingen hadden we niet veel last en binnen is airco, dus dat was wel lekker. Omdat Slechtweervandaag het niet leuk vond om aldoor op stal te staan, mocht hij bij ons in de salon. Met een zak onder zijn staart, je snapt wel waarom. Een enkele keer is het wel fout gegaan, maar met knijpers op onze neus en snel opruimen bleef de last beperkt. Af en toe moest je wel eens naar buiten en de hitte was zo erg, dat ik zelfs overwogen heb mijn baard af te scheren. Maar een paar Pieten vielen flauw van schrik, dus heb ik me toen beperkt door allemaal vlechtjes in mijn baard te maken en die bij elkaar te binden. Dat scheelde best, maar man man, om het dan weer in model te krijgen! De baardverzorgPiet is er twee dagen mee bezig geweest!”

Op de achtergrond klonk het geluid van stemmen en daar was Sinterklaas weer. “De barPiet kwam even vragen of ik wat wilde drinken, ik heb op de klok gekeken en volgens mij is het al vijf uur.”
“Nou, hier pas drie uur Sinterklaas.”
“O, echt? Dan moet ik mijn bril weer eens schoonmaken. Vanaf vijf uur nemen we namelijk allemaal een of meerdere glaasjes sangria, dat is echt lekker, te lekker eigenlijk. Dus ja, dan neem je er wel eens eentje extra of zal ik zeggen teveel? Maar goed, we hebben ook pepernoten gebakken van graan van eigen land, op het eerste baksel na waren die geweldig. Toen we de eerste pepernoten bakten, hadden we te lang zitten genieten van de sangria, dus ze waren niet te eten. Maar de vogels hebben er van genoten. We hebben gezocht naar nieuwe soorten speelgoed, dat eerst enthousiast door de Pieten is uitgetest.”

Hoe gaat het met Sinterklaas

“Worden er dit jaar nog kleurplaten uitgedeeld, Sinterklaas?”
“Ja zeker, die werden deze week op de scholen uitgedeeld, dan kunnen ze die inkleuren en in de speciale Sinterklaasbrievenbus doen, die sinds gisteren bij zaal Heikant in de Heikantstraat geplaatst is. Bij aankomst ga ik die lekker allemaal bekijken en terug thuis stop ik ze in mijn speciale boek. Op zondag 19 november vertrekken de Pieten en ik, samen met de Pietenband, vanaf de Kiekenhoeve naar zaal Heikant en om 14:00 begint daar de Sinterklaasshow. Als de kinderen binnenkomen, worden er een paar uitgekozen, die een extra presentje krijgen. Die keuze is willekeurig, niet wie het mooiste is ofzo. Het zal moeilijk zijn, want de ervaring leert dat er veel leuke en grappige kinderen zijn, dus die verantwoording laat ik aan de Pieten over. Ik verheug me er enorm op om al de verklede en lachende kinderen te zien, dan voel ik mezelf ook weer een jong Sinterklaasje. Ja barPiet, schenk nog maar eens in.”

“Nou Sinterklaas, tot 19 november dan en laat de sangria nog maar goed smaken.”
“Dat gaat best lukken, tot dan en santé!”

Praktisch

Wanneer: zondag 19 november 13:00, begroeten Sinterklaas en zijn Pieten bij de parking van de Kiekenhoeve en vertrek naar zaal Heikant, waar vanaf 14:00 de Sinterklaasshow begint.
Waar: Heikantstraat 138, Essen

Hier kan je de kleurplaat bekijken en afdrukken.

Voor meer info:

Facebook
silvio.van.oevelen@gmail.com

NN

Facebook32
Twitter
Follow Me
Tweet


Alarm Van Loon en Benga Security zijn nu één!