Laatste nieuws:
Ossekoppen gelauwerd met solidariteitsprijs Sooi Noldus
©Jan Meeusen

De Ossekoppen gelauwerd met solidariteitsprijs Sooi Noldus

Op de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van ‘sp.a-JijmaaktEssen’ werden naast een toespraak van schepen van o.a. Milieu en Cultuur, Helmut Jaspers, de solidariteitsprijs Sooi Noldus uitgereikt aan carnavalsvereniging ‘De Ossekoppen’. Zij kregen deze prijs voor hun jaarlijkse Sociale Toer.

Nieuwjaarsreceptie

Tijdens de Nieuwjaarsreceptie hield Helmut Jaspers een toespraak waar hij terugkeek op het afgelopen jaar, maar ook vooral vooruit. Hij haalde verschillende punten uit het meerjarenplan naar voren, waarvan een aantal ook de sociale inborst moesten benadrukken. Zo refereerde hij dat in Essen niet altijd de kinderen automatisch moeten opdraaien voor de zorg en het verblijf van hun ouders. Als schepen van cultuur haalde hij ook aan dat de socioculturele verenigingen de komende jaren extra aandacht krijgen.

Sooi Noldus

Na de toespraak was het woord aan Jokke Hennekam, die de inleiding verzorgde voor de uitreiking van de solidariteitsprijs Sooi Noldus. Zij benadrukte nog eens de diepgewortelde positie van ‘De Ossekoppen’ in de Essense gemeenschap en de vele mensen en instanties, die met de Sociale Toer kunnen rekenen op de steun van ‘De Ossekoppen’. Nadat eerder de scouts van de Heikant, de handicar-vrijwilligers en de organisatie en vrijwilligers van (N)iemandsland werden gelauwerd, was het nu de beurt aan ‘De Ossekoppen’, die speciaal voor de gelegenheid met een grote delegatie waren komen opdagen. Uit de handen van Helmut Jaspers, onder het toeziend oog van kleindochter Joland Noldus, kregen zij de prijs overhandigd. Hiermee begint de uitreiking van deze, alweer vierde, solidariteitsprijs al een echte traditie te worden in het Essense.

De Nieuwjaarsreceptie van sp.a-JijmaaktEssen stond duidelijk in het teken van de komende jaren, waarbij de indruk werd gewekt dat ze als bestuurspartij er zin in hebben om de schouders er onder te steken en ook de Essenaren zelf een stem te geven en te betrekken in het uitstippelen van het beleid in de komende legislatuur.

VL

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.

Op de foto’s berust het auteursrecht. Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.

Facebook92
Twitter
Follow Me
Tweet