Laatste nieuws:
DJ Seppe - De hobby van Seppe Vandekeybus - Noordernieuws.be - 1

De bijzondere hobby van… Seppe Vandekeybus!

Seppe Vandekeybus (20), beter bekend als DJ Sep, is al 8 jaar met muziek bezig. Van zijn 10de tot 12de jaar heeft hij drumles gehad, waarbij hij zijn gevoel voor ritme opdeed.

Digitaal muziek verzamelen

“Bij die drumlessen heb ik het gevoel voor ritme opgedaan”, vertelt Seppe, “maar ik kon niet alle muziekstijlen doen. Ik ben toen begonnen met digitaal muziek te verzamelen op mijn computer. Een voorkeur had ik niet, gewoon een heel breed gamma. Ik heb een virtual dj programma op mijn pc gezet en kon 2 liedjes tegelijkertijd afspelen om zo tot een leuke mix te komen. Dat heb ik 3 jaar gedaan.”

Mijn eerste DJ-set

“Mijn neef was toen al dj, DJ Niels, hij was een voorbeeld voor me. Ik nam zijn oudere dj-set over, een mengpaneel en 2 cd spelers, en ging van start. Ik werd gevraagd om op feestjes van familie en vrienden te komen spelen en de eerste keer was ik vreselijk zenuwachtig. Niels vond dat wel leuk en ging mee. Omdat we samen gingen had hij ook nog wat aan de avonden. Die eerste keer lukte het me niet om de overgang van het ene naar het andere liedje goed te krijgen. Bovendien merkte ik dat ik niet genoeg muziek had.”

Oefenen, oefenen, oefenen

“Na die eerste keer ging ik veel intensiever zoeken naar muziek. En om ook de overgang tussen de nummers goed te krijgen, ben ik heel erg gaan oefenen. De snelheid van de liedjes moet bij elkaar aansluiten om een mooie overgang te kunnen maken. Dat ging steeds beter en er kwamen ook steeds meer feestjes. Doordat ik steeds meer ervaring kreeg, raakte ik ook steeds meer op mijn gemak. Ik ging in Geel studeren en ben ook daar gevraagd om op feestjes van studenten, verenigingen en clubs te draaien.”

DJ Double-U

“Toen ontmoette ik DJ Double-U, die bleek van de Wildert te komen, wat een basis was voor onze vriendschap. Hij draaide op veel feesten en evenementen en had een pak ervaring. Hem heb ik toen om advies gevraagd en we hebben samen op zijn kot gedraaid. Ook ging ik vaak naar hem kijken bij evenementen om ervaring en inspiratie op te doen. Daar heb ik op technisch gebied heel wat van geleerd! Ik merkte dat ik veel beter ging draaien, kreeg daar heel veel complimenten over, en mensen kwamen graag luisteren.”

Mijn grote hobby en passie

“Vorig jaar heb ik een mengpaneel gekocht met veel meer mogelijkheden en vergelijkbaar met wat er standaard aanwezig is op feesten en evenementen. Nu draai ik meerdere malen per week, bij studentenverenigingen in Geel en in de weekends in Essen en Kalmthout. Het is echt mijn grote hobby en passie. Ik geniet van de wisselwerking met het publiek, ze aan het dansen te krijgen en te zien dat ze het naar hun zin hebben.”

Hoogtepunten

“Een paar hoogtepunten waren Bal-tazaar in Kalmthout, Beta House TD in Geel, waar ik samen met een drummer een show had samengesteld, en de Oogstfeesten in Wildert.”

Stilte

“Laatst draaide ik op een feest waar zo’n 500 man aanwezig was. Het was nog een beetje vroeg op de avond en draaide het nummer ‘Everytime we touch’. Bij het refrein zei ik door de micro: ‘En nu jullie!’. Ik zette de muziek uit en het bleef muisstil… Ik zei: ‘Dát proberen we over een uur nog eens!”

Facebook DJ SEP

Foto’s: EDC, MR productions, Nathalie Dens Fotografie.

LW

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.

Op de foto’s berust het auteursrecht. Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.

Facebook125
Twitter
Follow Me
Tweet