Chiro Myin verhuist openluchtfuif Bal-tazaar naar nieuwe locatie

Chiro Myin verhuist openluchtfuif Bal-tazaar naar nieuwe locatie

14de editie van feestweekend vindt plaats in Foxemaatstraat

Chiro Myin, de chiro van Kalmthout Centrum organiseert op zaterdag 5 oktober Bal-tazaar op een nieuwe locatie aan de Foxemaatstraat in het centrum van Kalmthout. De veertiende editie van de grootste openluchtfuif in onze regio vindt dus plaats op een nieuwe site. “We willen de duizenden bezoekers nog meer ruimte bieden om veilig te feesten”, licht Charlotte Vanheybeeck van Chiro Myin toe.

Meer plaats

“Ooit begonnen op ons chiro-terrein achter de post, vond Bal-tazaar de laatste jaren plaats aan de Heikantstraat. Omdat onze tentfuif steeds rond de 5000 bezoekers trekt, hadden we op die plaats niet veel ruimte meer om nog uit te breiden. Niet dat we nog veel groter willen worden, maar we willen onze bezoekers letterlijk nog wat meer plaats geven om te feesten. En ook om alles veilig te laten verlopen was een iets grotere bufferzone welkom. Die ruimte vonden we op het weiland op de hoek van de Foxemaatstraat en Beekdal. Nog steeds centraal in Kalmthout, want vanop de wei zie je de kerk van Kalmthout-centrum staan”, lacht Charlotte.

Chiro Myin verhuist openluchtfuif Bal-tazaar naar nieuwe locatie2

Opnieuw twee tenten

“Na het succes van vorig jaar pakken we ook nu uit met twee tenten op Bal-tazaar. In de grote tent komen vier DJ’s plaatjes draaien en het dak eraf blazen: Prego & Cuzino, Karakals, Miss Bontbeats en Pat B. In de kleinere tent, ook dit jaar gesponsord door Red Bull, kan je uit de bol gaan op de muziek van onder meer Sebastian Nova, DJ Drisco, Prego en Draailex. Zoals de bezoekers van Bal-tazaar intussen gewend zijn, openen wij de avond met een happy hour van 21:00 tot 22:00.”

Scoor op Tinder

“Onze mascotte, Ballie, en zijn vriendinnetje Balliena, zijn ook te vinden op Tinder. Iedereen kan swipen naar hen en ze verleiden met een originele openingszin”, legt Charlotte uit. “Wie de grappigste openingszin stuurt, wint een gratis duoticket. Wie niet al die moeite wilt doen, kan natuurlijk online of in één van onze voorverkoopadressen een inkomkaartje aanschaffen aan 5 euro. Aan de kassa betaal je 7 euro. Vooraf kan je ook online al drankbonnen kopen, zodat je daar op de avond zelf niet meer voor moet aanschuiven.”

Chiro Myin verhuist openluchtfuif Bal-tazaar naar nieuwe locatie

Feestweekend

“Naast de grote tentfuif op zaterdag openen wij ons jaarlijks feestweekend op vrijdag met de traditionele barbecue. Iedereen is welkom om aan democratische prijzen lekkere vleesjes te komen smullen. Voor jeugdbewegingen voorzien we een speciaal tarief. Die barbecue is voor ons de ideale opwarmer voor zaterdag. Na dertien edities weten we wel hoe het er aan toe gaat, maar zo de eerste keer op een nieuwe locatie maakt het toch weer wat spannend”, besluit Charlotte Vanheybeeck.

Meer info: https://bal-tazaar.be

Tekst: Stijn By Me, foto: Jelle Jansegers Photgraphy

Facebook12
Twitter
Follow Me
Tweet