Laatste nieuws:
Nieuwe activiteit in Wapen van Essen

Nieuwe activiteit in Wapen van Essen?

Het gonst van de geruchten over de nieuwe invulling van het Wapen van Essen aan de Stationsstraat. Onze verslaggever ging even langs om te horen wat de bedoeling is om eventuele speculaties te kunnen ontkrachten. Maar de ontvangst was verre van sympathiek, zelfs vijandig en provocerend.

Agressieve houding

Bij aankomst werden er enorme stukken beton naar buiten gedragen en op een open camion geschoven. Toen de aanwezigen werd gevraagd wat er gevestigd ging worden, werd er gemompeld: “Een vereniging, koffie drinken enzo. Je moet maar met de eigenaar praten, die kwam nog wel. Maar wat kom je eigenlijk doen?” Wel, altijd geïnteresseerd in de bedrijvigheid van Essen en nieuwsgierig wat er nu ging komen wilde ze er wel wat meer over horen. Maar de houding werd steeds vijandiger. Omdat ze een vrouw is? Of omdat ze gewoon niet willen of durven vertellen wat voor zaken er in dat pand staan te gebeuren?

Ze gaat op straat staan om een foto van de pui nemen. Een meneer met kruiwagen blijft in de deuropening staan waarop ze beleefd vraagt: ‘U wil vast niet op de foto?’ Wachtend voor ze afdrukt, komt de man al woest op haar af. Ze had toestemming moeten vragen voor het maken van de foto. Toestemming voor het maken van een foto van een handelspand? De man ging nu zo dicht bij haar staan dat ze zich amper kon bewegen zonder hem aan te raken. Overduidelijk zeer provocerend en agressief gedrag. Ze antwoordde dat ze daar geen toestemming voor nodig had, dat ze vriendelijk wat kwam vragen en dat ze bepaald onvriendelijk werd behandeld. Voor de man nog meer reden voor gesnauw. Teleurgesteld en boos over deze bizarre en onbeschofte houding, heeft ze de man de rug toegekeerd en vertrok.

Voorbode voor de toekomst?

De behandeling was ronduit provocerend en onbeschoft. Is dit een voorbeeld van wat ons in de toekomst te wachten staat van de uitstraling en houding van de mensen in het Wapen van Essen ten opzichte van anderen? Laten we hopen van niet.
Wat er zich gaat vestigen is dus nog niet duidelijk, ondanks de geboden kans om geruchten te ontkrachten en een juiste boodschap over te brengen.

En er mocht geen foto gemaakt worden? Bovenstaande foto werd door Google gemaakt, voor geval er klacht wordt neergelegd…

Foto: ©Google Street View

Facebook282
Twitter
Follow Me
Tweet
Zoetwater en zoutwater Aquaria - Brouwers Roosendaal