Laatste nieuws:
Martine de Weerdt

Een Kerstpiet met chocolade eieren

Het gaat nogal tekeer in mijn vriendenkring: de pro’s en contra’s van de Zwarte Pieten en de Kerstmarkten rollen meer over de tong dan vroeger. Het veroorzaakt een ongenoegen, maar ik heb wel enkele ideetjes om iedereen tevreden te houden.

We steken Sinterklaas in een jogging, vervangen zijn mijter door Nordic wandelstokken, we veranderen zijn naam in een bedrijfsnaam zijnde “Door de wind, door de regen” en geven hem een vlot petje met logo. We maken er een VZW van ofcourse, dan zijn al zijn helpers vrijwilligers en wie gaat er dan naar de anoniem naar de kliklijn bellen? Iedereen mag gratis werken en dat woordje gratis zal sowieso selecteren. Met de Kerstman hetzelfde scenario, we noemen hem de César der rendieren en we kunnen de Kerstmarkten de veertiendaagse aftrap voor Nieuwjaar noemen. Of schiet dit in het verkeerd keelgat bij het Chinese volk?
Als ge erover nadenkt is het toch wel straf dat slechts twee mannen, met een verschil van drie weken, ervoor kunnen zorgen dat miljoenen burgers diep in hun buidel gaan om cadeautjes te kopen en daar bovenop de eer aan het duo geven alsof zij de geschenken bekostigd hebben. Het doet me denken aan een partij… Ik vraag het me af, zouden die ‘rode’ kostuums toeval zijn? Het verbaast me trouwens dat ze de Paashaas nog niet in een rood kleedje gestoken hebben, want die deelt ook in de naam van zichzelf, bekostigd door een ander. En het mag gezegd zijn, in zijn mandje zult ge geen discriminatie vinden. Zijn eieren zijn wit, bruin, zwart en ge kunt ze zelfs half om half terugvinden op uwe gazon.
Soit, niet alleen uw geliefden maar ook de staat wordt vrolijker van deze inkomstenpieken en voor 20 maart kunnen deze ook de BTW van die aankopen in hun schuifje steken.
Everybody happy.
Alle gekheid op een stokje. Je kan wel stellen dat de auteur die eeuwen geleden de ‘De toren van Babel’ neerpende met de veer uit de linkervleugel van een gans, een ongelooflijke gave van voorspellen had. Onze verdraagzaamheid staat op een laag pitje want weinigen begrijpen elkaar nog en laat taal hier het minst verantwoordelijk voor zijn.
En al wie nu denkt:
‘En gij dan. met uw gezeik over de sossen?’
Dat is waar, ik zal daar in het vervolg rekening mee houden. Maar vandaag ging het over cadeautjes weggeven met het geld van een ander…

Martine de Weerdt

Facebook93
Twitter
Follow Me
Tweet
Zoetwater en zoutwater Aquaria - Brouwers Roosendaal