Laatste nieuws:
Intocht Sinterklaas met zijn zwarte pieten op Essen Heikant - (c) Noordernieuws 2022 - HDB_7716

Sinterklaas enthousiast in Heikant verwelkomd

De weergoden hadden sombere vooruitzichten geschetst, maar toonden zich gedurende de Sinterklaasoptocht van de Kiekenhoeve naar Zaal Heikant toch hun betere kant.

Intocht Sinterklaas met zijn zwarte pieten op Essen Heikant - (c) Noordernieuws 2022 - HDB_7724

Sommige Pieten wel, andere niet

Voor de zekerheid verplaatste de Sint zich in een koets, want je weet nooit en dat op zijn leeftijd. Aangekomen in Zaal Heikant vertelde hij over de woelige overtocht en de wervelwind in de Golf van Biskaje. Hij legde ook uit waarom Pieten wel of niet zwart zijn of alleen een beetje. “Veel mensen stoken op gas of mazout en daar worden de schoorstenen, en daarom ook de Pieten, niet zo zwart van”, legde Sinterklaas uit. “Maar nu, met de hoge gasprijzen stoken veel mensen de open haard weer en dat zorgt voor roetschoorstenen en dus zwarte Pieten. Bovendien gaan niet alle Pieten door de schoorsteen, maar gewoon van deur tot deur.”

Herman tovert ring terug

Er werd een quiz gehouden, waar de kennis van een paar Pieten getest werd bij het spelletje: ‘Wie is de slimste Piet’. Daarna werd er verteld dat Sint zijn mooie ring was kwijtgeraakt bij het voeren van zijn paard Slechtweervandaag. “Ik ben nog terug gegaan om te kijken, maar niks te vinden.” Er werd besloten hulp in te roepen en de kinderen kregen de opdracht om uit volle borst HERMAN te roepen. Herman (Durfraing) gaf hier gehoor aan en op het podium wist hij, met assistentie van een meisje uit het publiek, de ring terug te toveren. Maar daar bleef het niet bij. Elke keer wist hij met helpertjes verbluffende goocheltrucs neer te zetten, waarbij hij zelf begon te twijfelen of hij misschien toch echt kon toveren. Ook Sinterklaas zei dat hij het ongelooflijk vond en beloonde Herman met lekkers.

Geen stoute kinderen

De kinderen die het mooist waren verkleed en de mooiste tekening hadden gemaakt, werden naar voren geroepen en mochten een prijsje halen. Het was een geweldige middag waarbij gezongen en gedanst werd, door kinderen en hun papa’s en mama’s. Sinterklaas genoot en omdat de kinderen voor zo’n feestelijke middag hadden gezorgd, mochten ze allemaal een cadeautje halen. Tevens zei hij dat ze ’s avonds hun schoen mochten zetten, omdat er geen stoute kinderen op de Heikant zijn.

Welkom Sinterklaas, we zijn blij je weer terug te zien met al je Pieten!

NN

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.

Op de foto’s berust het auteursrecht. Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.