Laatste nieuws:
DBM speelt nog beter in op arbeidsmarkt

DBM speelt nog beter in op arbeidsmarkt

Al jaren levert het Don Bosco-Mariaberginstituut leerlingen af die, alvorens ze afstuderen, al een job op zak hebben. Bedrijven wachten letterlijk op goed opgeleide krachten.

Leerlingen zijn goed voorbereid

“Eigenlijk is dat niet verwonderlijk,” weten Directie Christel Desaegher en Danny Uytdewilligen. “We zorgen ervoor dat onze leerlingen goed voorbereid zijn om direct aan de slag te gaan bij technologische bedrijven. Om dit nog meer uit te bouwen hebben we een samenwerkingsverband opgezet met bedrijven uit onze buurt. Zowel Belgische als Nederlandse firma’s.

DBM speelt nog beter in op arbeidsmarkt

Nieuwe leerplannen

“Nieuwe leerplannen in de tweede graad geven ons ruimte om meer in te spelen op de noden van het bedrijfsleven. In nauwe samenwerking met onze stagebedrijven, kunnen we leerlingen gericht opleiden in de verschillende disciplines. Door ook de modernste technieken van deze firma’s binnen de schoolmuren te halen, hopen we meer leerlingen aan te trekken voor onze vernieuwde afdelingen: Industriële basistechnieken en Industriële technieken. Meer instroom is goed voor de school, meer uitstroom is goed voor de bedrijven.

DBM speelt nog beter in op arbeidsmarkt

Bedrijven zijn zeer geïnteresseerd

De bedrijven die momenteel meewerken zijn: ACD, A§F, Almex, AVT, Facim, Ipsam Technology, Lameir fotolas, Van Bouwel Kranen vanuit België en vanuit Nederland: Peecon, Rotoko, Timmermans en Tummers.
Vanuit de bedrijven was er meer dan interesse: “Fantastisch om op deze manier een win – win situatie te creëren. Op deze manier krijgen we op korte termijn de juiste gemotiveerde werknemers en de leerlingen leren de juiste vaardigheden en attitudes,…” vertellen de enthousiaste bedrijfsleiders.

Open deur dag

De eerste zichtbare stap zal zijn op de open deur dag van 13 mei. Hier zal de samenwerking zichtbaar in de kijker staan. Iedereen is dan ook uitgenodigd vanaf 14:00.

Foto’s: DBM

LW

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.
Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.

Facebook92
Twitter
Follow Me
Tweet